L'INEFC inicia el curs 2023-2024 amb la lliçó inaugural de la doble medallista olímpica Ona Carbonell

La nedadora pronuncia la conferència "L'èxit, qüestió de mentalitat"Durant l'acte, s'han lliurat les distincions als millors expedients acadèmics

Imagen del artículo L'INEFC inicia el curs 2023-2024 amb la lliçó inaugural de la doble medallista olímpica Ona Carbonell


La Sala d'Actes de l'INEFC Barcelona ha acollit avui l'acte d'inauguració del curs 2023-2024 de l'INEF de Catalunya, que ha comptat amb la lliçó inaugural de la nedadora més guardonada de la història dels Mundials de natació i doble medallista olímpica, Ona Carbonell, titulada "L'èxit, qüestió de mentalitat". La secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, Anna Caula i Paretas, ha participat en l'acte.

La secretària general ha valorat la trajectòria d'Ona Carbonell i ha transmès els seus millors desitjos a la comunitat INEFC per al curs que tot just comença. "Sou els encarregats de transmetre com volem que es visqui l'esport: amb una mirada saludable, integradora, amb compromís, innovadora..." ha traslladat Anna Caula a l'alumnat.

La inauguració del curs, ha estat conduït per la professora de Primers Auxilis i Patologies de l'Activitat Física de l'INEFC de Barcelona Silvia Aranda, ha començat amb el parlament del director de l'INEFC, Eduard Inglés, que ha presentat la Memòria Acadèmica del passat curs 2022-2023.

Ona Carbonell, a qui ha presentat el director del centre INEFC Barcelona, Alfredo Irurtia, ha repassat la seva trajectòria vital i esportiva, d'èxit tant dins com fora de les piscines, i ha explicat com es va iniciar en la natació artística, quan va convertir una diversió en la seva professió. També ha detallat les claus de l'èxit -una barreja de talent natural, mentalitat i sort- i ha donat diverses pistes per aconseguir una mentalitat guanyadora que sàpiga suportar el treball sota pressió, amb la qual s'ha de conviure, i les adversitats físiques i mentals.

Carbonell també ha parlat de com es va preparar per tornar a l'alta competició amb motiu dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, quan no feia ni un any que havia estat mare, i com va sortir de la seva zona de confort per conciliar la seva nova vida familiar amb l'esportiva. Alhora, ha admès que a l'esport la maternitat continua sent un tema tabú, en el qual encara s'ha de treballar en el canvi de mentalitat per tal que les futures esportistes no es trobin amb les mateixes barreres que ella. En acabar la seva conferència, Ona Carbonell ha rebut el màxim guardó de l'INEFC, l'escultura "Tors atlètic", de Rosa Serra, de mans del seu director, Eduard Inglés.

La primera primera part de l'acte d'inauguració ha acabat amb una actuació de la Cia Xeixa, formada pels ballarins professionals i llicenciats per l'INEFC Lleida Maria Antònia Roig i Pepote Cavaller, que han presentat "HAHAHA", una versió curta d'una peça de dansa que fusionava diferents estils, com ara la dansa urbana, la contemporània i l'acrobàcia.

Tot just després, s'han lliurat les distincions INEFC a l'alumnat que ha obtingut el millor expedient acadèmic en els graus del curs 2022-2023: Joaquim Manel Barberà Moreno, millor expedient acadèmic de l'11a promoció de Grau de l'Activitat Física i de l'Esport (2019-2023) del Centre de Barcelona; Sergi Manzano Pedrós, millor expedient acadèmic de l'11a promoció de Grau de l'Activitat Física i de l'Esport (2019-2023) del Centre de Lleida; Marc Minguella Balletbó, millor expedient acadèmic de la 5a Promoció de doble Grau en Educació Primària i CAFE (2018-2023), i Carolina Zúñiga Uhalde, millor expedient acadèmic de la 5a Promoció de doble Grau en CAFE i Fisioteràpia (2018-2023).

També han estat guardonades les persones amb els millors expedients dels Màsters que s'imparteixen a l'INEFC: Ilias Regragi Ahmadi, millor expedient acadèmic del Màster en Rendiment Esportiu: Tecnificació i Alt Nivell (RETAN) (2022-2023); Ramon Morales Bosch, millor expedient acadèmic Màster Activitat Física i Salut (MAFIS) (2022-2023), i Joan Marcús Grimalt, millor expedient acadèmic 2022-2023 del Màster en Direcció Esportiva (2022-2023).

Amb el parlament de Mònica Baró, delegada dels Centres Adscrits de la UB, ha finalitzat l'acte i ha quedat declarat oficialment inaugurat el curs acadèmic 2023-2024, amb la tradicional fotografia de família de totes les autoritats acadèmiques i institucionals, juntament amb les persones guardonades i la ponent.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13106 {"title":"L'INEFC inicia el curs 2023-2024 amb la lliçó inaugural de la doble medallista olímpica Ona Carbonell","published_date":"2023-10-03","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/45762-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"13106"} catalunya Anna Caula i Paretas,Esport https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-03/13106-inefc-inicia-curs-2023-2024-llico-inaugural-doble-medallista-olimpica-ona-carbonell https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.