El concurs oposició extraordinari de docents entra a la recta final

Imagen del artículo El concurs oposició extraordinari de docents entra a la recta final

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. Han aprovat 17.588 aspirants, el 66% del total
  2. Un total de 13.459 persones s'estabilitzaran aquest desembre
  3. En els propers mesos s'avaluaran els mèrits dels docents
  4. Les vacants que quedin passaran al concurs oposició ordinari del 2024, que creixerà en places per garantir el percentatge d'estabilització

  5. El concurs oposició extraordinari d'accés a la funció docent, amb 14.238 places convocades, entra aquest dilluns a la seva recta final amb la publicació de la puntuació definitiva de la fase d'oposició. Durant tot el dia, els aspirants poden accedir al seu espai personal del web per consultar les llistes.


    De les 27.338 persones que es van presentar al concurs extraordinari, han aprovat la fase oposició un total de 17.588 (un 66,26%). L'amplíssima majoria d'aspirants concursaven per accedir al cos de professors d'ensenyament secundari (amb 8.489 places) i al cos de mestres (amb 5.413 places), on el percentatge d'aprovats s'ha situat, respectivament, al 65,69% i al 66,90%. Aquesta xifra d'aprovats definitius, un cop fetes les reclamacions, ha superat en 1.034 la quantitat d'aprovats provisionals. Per tant, més d'un 12% de les 8.447 reclamacions que s'han tramitat han acabat comportant un canvi de qualificació de suspès a aprovat.


    A l'espera de fases posteriors del procés, un total de 13.459 aspirants s'estabilitzaran ja aquest mes de desembre quan seran nomenats funcionaris en pràctiques.


    A banda, els aspirants se sotmetran a la fase de mèrits, que aporta un 40% de la nota final, avalua l'experiència docent i la formació acadèmica, d'entre altres mèrits, i es durà a terme en els propers mesos. Amb tot, abans del 31 de desembre d'enguany s'haurà publicat al DOGC la llista de les persones aspirants seleccionades.


    En tot cas, les places vacants que quedin al final de tot el procés (ja sigui perquè s'han presentat menys aspirants que places convocades a una especialitat determinada, o perquè no han aprovat prou aspirants) no es perdran. Passaran al concurs oposició ordinari del 2024, que, a més, creixerà en nombre de places atesa la incorporació de més de 7.000 docents al sistema en els últims 3 cursos.


    Concurs de mèrits


    A més, cal afegir-hi els 12.858 aspirants estabilitzats a través del concurs de mèrits, sobre un total de 12.859 places convocades (ha quedat deserta una plaça de professor de japonès d'EOI). El procés segueix viu, i s'han tramitat un total de 1.415 renúncies, sobretot d'aspirants del País Valencià i les Illes Balears que s'han estabilitzat als seus territoris d'origen. També hi ha hagut un nombre d'aspirants que han decidit no prendre possessió de les seves places. Amb tot, a mitjans d'octubre es publicarà una nova llista d'aspirants proposats per a la seva estabilització.


    L'objectiu final és no superar el 8% d'interinitat quan acabi el procés d'estabilització, el 31 de desembre de 2024.



    2 d'octubre de 2023


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13089 {"title":"El concurs oposició extraordinari de docents entra a la recta final","published_date":"2023-10-02","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/45568-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"13089"} catalunya Anna Simó i Castelló,Educació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-02/13089-concurs-oposicio-extraordinari-docents-entra-recta-final https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.