Conseller Nadal: "La Universitat Ramon Llull mira el món des de Catalunya, des de Barcelona, i ho fa amb excel·lència, respecte i reconeixement"

El conseller ho ha dit aquest matí en la inauguració del curs acadèmic 2023-2024 a la Universitat Ramon Llull (URL)

Imagen del artículo Conseller Nadal: La Universitat Ramon Llull mira el món des de Catalunya, des de Barcelona, i ho fa amb excel·lència, respecte i reconeixement

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha destacat aquest matí que "la Universitat Ramon Llull mira el món des de Catalunya, des de Barcelona, i ho fa amb excel·lència, respecte i reconeixement". El conseller ho ha dit en el transcurs de la inauguració del curs acadèmic 2023-2024 a la Universitat Ramon Llull (URL). En la seva intervenció, el conseller Nadal ha posat en relleu el nom de la institució en relació amb el present i futur de la llengua catalana afirmant que "en el cor mateix de l'àmbit dels territoris que parlen el català en totes les seves variants dialectals, el testimoni de Ramon Llull i el nom que porteu han resistit i resistiran tots els huracans que puguin caure al damunt".

Pel que fa al sistema de finançament de les universitats, Nadal ha recordat que "el govern de Catalunya, per definició, ha de finançar al 100% les universitats públiques i només pot finançar les privades en allò que pertoca a l'àmbit de la recerca o a la captació de fons competitius" i ha precisat, tot seguit, que el finançament que ha rebut la URL del Govern és per a fons competitius o de mèrit de personal com són els ICREA Acadèmia.

Per la seva banda, el rector de la URL, Josep Antoni Rom Rodríguez, ha destacat en la seva intervenció l'esperit de col·laboració entre les universitats públiques i les privades tot afirmant que "les universitats no són empreses, treballen pel benefici de tot el sistema, pel benefici de tots. No és un sistema de competència, és un sistema complementari, un sistema en xarxa per, des de les identitats pròpies de cada universitat, cobrir les necessitats d'educació superior de la nostra societat".

L'acte d'inauguració de la URL ha comptat amb la presència del president de l'European University Association (EUA) i exrector de la URL (2012-2022); Josep Maria Garrell, que ha estat distingit amb la Medalla d'Or de la universitat; i la secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Laura Román Martín, entre altres personalitats.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13088 {"title":"Conseller Nadal: \"La Universitat Ramon Llull mira el món des de Catalunya, des de Barcelona, i ho fa amb excel·lència, respecte i reconeixement\"","published_date":"2023-10-02","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/45561-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"13088"} catalunya Joaquim Nadal Farreras,Recerca i Universitats https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-02/13088-conseller-nadal-universitat-ramon-llull-mira-mon-des-catalunya-des-barcelona-ho-fa-excel-lencia-respecte-reconeixement https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.