Publicació de l'Ordre ECO/222/2023, per la qual es determinen els requisits per no liquidar i anul·lar les liquidacions dels deutes tributaris i no tributaris de la Generalitat de Catalunya

02/10/2023

S'ha publicat l'Ordre ECO/222/2023, de 26 de setembre, per la qual es determinen els requisits per no liquidar i anul·lar les liquidacions dels deutes tributaris i no tributaris de la Generalitat de Catalunya (DOGC núm. 9010, de 29 de juliol).

L'Ordre respon a la necessitat de modificar l'actual marc normatiu per tal de garantir que l'import recaptat cobreix el cost de la seva exacció, en tots els casos, establint com a import de referència el deute que efectivament es gestiona en comptes de l'import del deute principal dictat en voluntària, com està regulat actualment, amb la finalitat d'assolir la màxima eficiència en la recaptació dels ingressos públics en benefici de la ciutadania, i atès el volum de deutes gestionats per l'Agència Tributària de Catalunya (ATC) en període executiu amb quanties pendents d'ingrés inferiors a 6 euros una vegada pagat totalment o parcialment l'import principal.

Per tant, l'Ordre estableix que l'Agència Tributària de Catalunya no ha de dictar liquidacions per un import igual o inferior a 6 euros.

I, així mateix, que s'han d'anul·lar i donar de baixa les liquidacions practicades per l'Agència Tributària de Catalunya, pels òrgans de la Generalitat de Catalunya o pels seus organismes autònoms, quan la gestió recaptatòria en període executiu correspongui a l'ATC i l'import que resulti pendent d'ingressar sigui igual o inferior a 6 euros.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13074 {"title":"Publicació de l'Ordre ECO\/222\/2023, per la qual es determinen els requisits per no liquidar i anul·lar les liquidacions dels deutes tributaris i no tributaris de la Generalitat de Catalunya","published_date":"2023-10-02","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"13074"} catalunya Agència Tributària de Catalunya (ATC) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-02/13074-publicacio-ordre-eco-222-2023-qual-determinen-requisits-liquidar-anul-lar-liquidacions-deutes-tributaris-tributaris-generalitat-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.