Publicació de l'Ordre ECO/221/2023, per la qual es determina el límit exempt respecte del qual a les sol·licituds d'ajornament o fraccionament no serà necessària la prestació de garantia

02/10/2023

S'ha publicat l'Ordre ECO/221/2023, de 26 de setembre, per la qual es determina el límit exempt respecte del qual a les sol·licituds d'ajornament o fraccionament no serà necessària la prestació de garantia (DOGC núm. 9010, de 29 de juliol).

Aquesta Ordre té com a objecte mantenir la finalitat de l'exempció que preveu l'Ordre HFP/583/2023, de 7 de juny, per la qual s'eleva a 50.000 euros el límit exempt de l'obligació d'aportar garanties a les sol·licituds d'ajornament o fraccionament de deutes derivats de tributs cedits la gestió recaptatòria dels quals correspon a les comunitats autònomes, i atorgar facilitats a la persona obligada al pagament perquè compleixi les seves obligacions de dret públic, tot considerant les seves dificultats economicofinanceres de caràcter transitori, tenint en compte el context econòmic actual.

Així, mitjançant aquesta Ordre, es fa extensiu el límit de dispensa d'aportació de garanties de 50.000 euros a les sol·licituds d'ajornament o fraccionament per a tots els ingressos de dret públic de la Generalitat de Catalunya.

L'Ordre, que s'aplica a les liquidacions dels deutes tributaris i no tributaris de la Generalitat de Catalunya, estableix que no serà exigible cap tipus de garantia per a les sol·licituds de fraccionament o d'ajornament de deutes d'un mateix deutor que tinguin la consideració d'ingressos de dret públic, quan, en conjunt, el seu import total no excedeixi els 50.000 euros i estiguin en període de pagament voluntari o executiu, sense perjudici, en aquest darrer cas, del manteniment de les traves existents en el moment de la sol·licitud.

Per al càlcul d'aquest import total s'han de tenir en compte, en el moment de la sol·licitud de l'ajornament o fraccionament:

a) els deutes inclosos en la sol·licitud de l'ajornament o fraccionament,

b) els deutes del mateix deutor que han estat objecte d'altres sol·licituds d'ajornament o fraccionament que estiguin pendents de resoldre, i

c) l'import dels venciments pendents d'ingrés dels deutes ajornats o fraccionats, llevat que estiguin garantits.

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12410 {"title":"Publicació de l'Ordre ECO\/221\/2023, per la qual es determina el límit exempt respecte del qual a les sol·licituds d'ajornament o fraccionament no serà necessària la prestació de garantia","published_date":"2023-10-02","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"12410"} catalunya Agència Tributària de Catalunya (ATC) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-02/12410-publicacio-ordre-eco-221-2023-qual-determina-limit-exempt-respecte-qual-sol-licituds-ajornament-fraccionament-sera-necessaria-prestacio-garantia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.