Salut comença la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 a les residències d'Osona

La campanya ha començat a les residències. En aquesta primera fase, Salut preveu vacunar a Osona prop de 2.000 persones, entre usuaris i professionals. També es vacuna a les persones amb fragilitat als seus domicilis i a altres persones institucionalitzadesL'objectiu és immunitzar el 75% de les persones institucionalitzadesA partir del dia 16 d'octubre s'obrirà la campanya amb cita prèvia als centres d'atenció primària

Imagen del artículo Salut comença la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 a les residències d'Osona

Ja s'ha donat el tret de sortida a la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 a les residències de la gent gran de la Regió Sanitària Catalunya Central. Amb aquesta campanya, que arribarà de manera progressiva a les 71 residències del territori, 27 de les quals estan ubicades a Osona, i es vol protegir i immunitzar els residents i professionals davant els virus respiratoris, que incrementen la circulació en els mesos de tardor i hivern.

En total es preveu vacunar a gairebé 4.000 persones que viuen a residències de la Catalunya Central i gairebé 1.500 professionals que hi treballen ja han manifestat també la seva voluntat de rebre la doble vacuna, xifra que pot augmentar amb la campanya en marxa. D'aquests, prop de 2.000 son de centres d'Osona, 1.500 usuaris i la resta professionals que hi treballen.

En aquesta primera fase, també es vacunaran les persones que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades.

La directora del sector Osona del Servei Català de la Salut, Rosa Planesas ha insistit en la "importància de protegir les persones més vulnerables i per això comencem per les residències, per les persones que viuen institucionalitzades i per les persones del programa d'atenció domiciliària. Esperem que aquesta campanya sigui bona i arribem a superar el 75% de vacunació en aquests col·lectius de risc". Per això els equips d'atenció primària es desplacen a les residències de persones grans o altres institucions per a posar les dues vacunes.

Campanya de vacunació antigripal també per a infants de 6 mesos a 5 anys

Més endavant, a partir de la segona quinzena d'octubre s'ampliarà la vacunació conjunta contra la grip i la COVID-19 a les persones de 60 anys i més i, per primera vegada, s'introdueix la vacunació sistemàtica antigripal per a tots els infants d'entre 6 i 59 mesos d'edat i per a les persones fumadores. En aquest nou col·lectiu d'infants d'edats compreses entre 6 mesos i 5 anys, a Osona hi ha 4.561 nens i nenes que estan inclosos en la campanya.

En aquesta segona fase, per a a aquesta població de persones de 60 anys i més i per a infants de 6 mesos a 5 anys, les vacunes s'administren principalment als centres d'atenció primària (CAP), sempre amb cita prèvia. En aquest sentit la coordinadora de vacunació dels equips d'atenció primària d'Osona de l'ICS, Marta Palou, ha recordat tothom la importància de vacunar-se i fer-ho amb la previsió de demanar cita als equips quan la campanya s'obri a la resta de col·lectius.

La cita s'ha de sol·licitar a través de La Meva Salut, preferentment, a l'apartat de 'Cites', clicant a 'Cites i consultes d'atenció primària' i triant l'opció 'Vacunació'. També es pot demanar al web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o bé directament al CAP.

També s'habilitaran alguns punts de vacunació poblacional. A Osona el punt de vacunació poblacional de referència és al CAP Osona amb els següents horaris.

·Amb cita: els dimecres d'11:30 a 12:30h

  1. Sense cita: els dimecres de 12:30 a 13:30h

La citació per a la vacunació als punts poblacionals serà pels mateixos canals i també disposaran d'uns horaris sense cita que es podran consultar a la web https://canalsalut.gencat.cat/

A l'hora de demanar cita, es podrà triar entre el CAP de referència o els punts de vacunació.

Amb la situació epidemiològica actual i la immunitat adquirida per població, no està prevista una vacunació universal de la COVID-19.


PER MÉS INFORMACIÓ

Departament de Salut - Comunicació

Regió Sanitària Catalunya Central

Montserrat Xixons - 617909418

Tel.93.510.61.95 | comunicacio.rscc@catsalut.cat

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12315 {"title":"Salut comença la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 a les residències d'Osona","published_date":"2023-10-02","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/10\/02\/13\/02\/74bd2de2-6a1c-4f3a-928e-d9a767508e90.jpg","id":"12315"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-10-02/12315-salut-comenca-campanya-vacunacio-grip-covid-19-residencies-osona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.