Joventut distingeix quatre estudiants pels seus fotoreportatges amb el III Premi Miravisions

Imagen del artículo Joventut distingeix quatre estudiants pels seus fotoreportatges amb el III Premi Miravisions

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La directora general de l'Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós i Barrés, entrega els premis a Juneda (les Garrigues) en el marc de les jornades Miravisions

La directora general de l'Agència Catalana de la Joventut, Laia Girós i Barrés, ha fet entrega aquest vespre de les distincions del III Premi Miravisions de Fotoperiodisme en la categoria d'estudiants. Ho ha fet al Mas Miravall de Juneda (les Garrigues), en el marc de les jornades Miravisions que l'empresa periodística LA MIRA ha organitzat aquest cap de setmana.

El primer premi, dotat amb un val total de 2.500 € per a adquirir material fotogràfic, ha estat per a l'estudiant de l'Escola de Fotografia IEFC Arnau Alcalà, pel seu treball "Foc al Carro". El reportatge testimonia les falles del Pirineu al Pont de Suert—declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO—, que apleguen milers de persones durant la revetlla de Sant Joan.

El segon premi, dotat amb 1.200 € pel mateix concepte, ha estat per al jove de la UAB Andreu Esteban per la seva obra "Tornar a començar a l'Espanya buidada". Les fotos mostren el procés d'adaptació de les famílies ucraïneses refugiades en un alberg de Torre-xiva, un dels 24 municipis del País Valencià amb menys de 100 habitants, i l'ajuda que van rebre per part dels veïns.

Pel que fa al tercer premi, valorat en 800 €, ha recaigut en l'alumne de l'Escola de Fotografia IEFC Miquel Muñoz en reconeixement a l'obra "Una victòria a casa". El reportatge il·lustrala celebració de la comunitat marroquina a Catalunya (que amb unes 300.000 persones és de les més nombroses a Catalunya) després de la victòria del seu país d'origen en el mundial de futbol de Qatar 2022, que va enfrontar Espanya i Marroc en els vuitens de final.

Finalment, els Premis Miravisions en la categoria d'estudiants també han concedit una menció especial a l'estudiant Marc Asensio de la UAB per "L'últim alè de la riera", un recull de fotografies que descriu l'abandonament rural i progressiva urbanització al voltant de la riera de Marcel·lí, una de les poques de Barcelona que conserva la llera amb canyissars, horts i esbarzers.

A més de les distincions, les imatges guanyadores es poden veure aquest cap de setmana al CAMP de Juneda i properament s'exposaran en exposicions de prestigi en l'àmbit nacional i internacional.

El Premi Miravisions de fotoperiodisme en la categoria d'estudiants distingeix estudiants d'escoles de fotografia i facultats de comunicació amb la voluntat d'apostar pel futur del fotoperiodisme català. L'edició d'aquest 2023 dels premis ha estat possible gràcies a l'acord entre l'organitzadora dels premis, LA MIRA, i l'Agència Catalana de la Joventut, que ha concedit una subvenció per a la promoció de les obres i dels premis.

"Amb aquests premis, des de Joventut donem suport als joves que treballen en l'àmbit del fotoperiodisme i els donem visibilitat per ajudar-los en el seu camí cap a la professionalització", segons ha destacat la responsable de Joventut, Laia Girós i Barrés, durant la gala de lliurament dels Premis Miravisions. La jornada d'aquest vespre també ha comptat amb la distinció dels millors treballs fotogràfics publicats en mitjans de comunicació durant el 2022.

El jurat de la tercera edició del Premi Miravisions ha estat format per Jordi Borràs, cap de fotografia de LA MIRA; Emilio Morenatti, director de fotografia a Espanya i Portugal per a Associated Press i Premi Pulitzer; Montserrat Armengou, directora del Sense Ficció de TV3; Sandra Balsells, fotoperiodista i professora a Blanquerna FCRI; Teresa Ferré, professora d'Història de la Comunicació a la UAB i Pere Virgili, fotògraf i professor de fotoperiodisme a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC).

Les jornades Miravisions que es duen a terme durant tot el cap de setmana i fins demà acullen també tallers, exposicions i taules rodones amb fotògrafs experts i professionals del sector, amb l'objectiu de fer treball en xarxa i compartir aprenentatges i experiències.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12327 {"title":"Joventut distingeix quatre estudiants pels seus fotoreportatges amb el III Premi Miravisions","published_date":"2023-09-30","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/09\/30\/19\/48\/330b2e3a-e340-4a38-9d13-efd8d08e4394.png","id":"12327"} catalunya Joventut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-30/12327-joventut-distingeix-quatre-estudiants-pels-seus-fotoreportatges-iii-premi-miravisions https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.