Novetats al formulari d'autoliquidació de l'impost sobre les estades en establiments turístics

29/09/2023

L'Agència Tributària de Catalunya ha millorat el formulari per autoliquidar l'impost sobre les estades en establiments turístics (IEET), introduint-hi una sèrie de novetats que els contribuents ja tindran a la seva disposició a partir del nou període d'autoliquidació d'impost, de l'1 al 20 d'octubre, corresponent a les estades del període comprès entre l'1 d'abril i el 30 de setembre del 2023 (tercer trimestre).

Les principals novetats són les següents:

  1. Inclou les modificacions introduïdes per la Llei 3/2023, del 16 de març, de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic per al 2023, a les tarifes dels creuers, per a estades realitzades a partir de l'1 d'abril del 2023. El formulari web mostrarà, de forma automàtica, els imports vigents en funció de la tarifa i el període seleccionats.
  2. S'ha millorat el procés de tramitació, incorporant-hi la possibilitat de presentar autoliquidacions respecte a estades pagades amb la reserva anticipada, atès que la norma disposa que en el supòsit de reserva anticipada de l'allotjament la tarifa aplicable és la vigent en el moment de fer la reserva, quan es paga en aquell moment l'import de la reserva i de l'impost, incloent-hi, si escau, el recàrrec municipal.
  3. S'hi ha afegit la possibilitat de presentar una autoliquidació exclusivament per estades exemptes, o també una autoliquidació sense ingrés, informant que no ha tingut activitat durant el període, mitjançant una opció específica a la pantalla d'estades del formulari.
  4. Es millora el disseny del formulari, amb criteris d'experiència d'usuari, per simplificar l'alta d'establiments, d'estades i la presentació de l'autoliquidació. També s'han incorporat algunes millores addicionals per facilitar la navegació, amb l'objectiu de millorar la usabilitat i d'impulsar una comunicació més clara i propera.

En aquest sentit, una finalitat clau de l'ATC és implementar serveis que incrementin la qualitat de la interacció dels usuaris en el procés de tramitació i els facilitin, alhora, el compliment de les obligacions tributàries i l'exercici dels drets.

Ficheros adjuntos

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12412 {"title":"Novetats al formulari d'autoliquidació de l'impost sobre les estades en establiments turístics","published_date":"2023-09-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"12412"} catalunya Agència Tributària de Catalunya (ATC) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-29/12412-novetats-formulari-autoliquidacio-impost-estades-establiments-turistics https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.