L'ACA impulsa la construcció de la depuradora de la Llacuna, amb una inversió de 3,5 MEUR

S'ha posat a licitació el contracte per executar les obres, podent presentar ofertes fins el 19 d'octubreEls treballs consistiran en la construcció d'una depuradora de llit bacterià i un sistema d'assecatge natural de fangs basat en llits de rizocompostatgeLa planta tindrà una capacitat de 340 m3/dia i l'aigua tractada s'aportarà a la riera de la Molinada

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a licitació el contracte per a executar les obres de la depuradora de la Llacuna, a la comarca de l'Anoia. Fins el 19 d'octubre es poden presentar ofertes i el pressupost de licitació és de 3,5 MEUR.

Imagen del artículo L'ACA impulsa la construcció de la depuradora de la Llacuna, amb una inversió de 3,5 MEUR

La depuradora, amb capacitat per tractar 340 m3/dia, disposarà d'un procés de depuració a través d'un llit bacterià, caracteritzat per un reactor de biopel·lícula de cultiu fixat a un mitjà de suport plàstic, seguit d'un decantador i d'un sistema d'assecatge natural dels fangs basat en llits de rizocompostatge.

La planta, que disposarà d'espai per a la col·locació de plaques fotovoltaiques per al seu autoconsum, s'ubicarà en una parcel·la situada en el polígon del Pla. Les aigües tractades s'aportaran a la riera de la Molinada.

El sanejament a Catalunya

Actualment hi ha 548 depuradores en servei a Catalunya, que sanegen les aigües residuals generades pel 97,1% de la població.

Des d'ara i fins el 2033, l'Agència preveu una inversió superior als 1.200 milions d'euros per a construir noves depuradores i millores les plantes que ja estan en funcionament.

El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors és clau per a l'assoliment dels objectius.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12346 {"title":"L'ACA impulsa la construcció de la depuradora de la Llacuna, amb una inversió de 3,5 MEUR","published_date":"2023-09-29","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/09\/28\/17\/38\/b20f896f-0517-42c1-ad79-bf607968b1b7.jpg","id":"12346"} catalunya Agència Catalana de l'Aigua https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-29/12346-aca-impulsa-construccio-depuradora-llacuna-inversio-3-5-meur https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.