President Aragonès: "Catalunya s'ha convertit en un dels clústers de biotecnologia amb més potencial a nivell europeu"

El cap de l'Executiu ha visitat la fira Biospain 2023, l'esdeveniment sobre biotecnologia de referència internacional que enguany s'ha celebrat a Barcelona

Imagen del artículo President Aragonès: Catalunya s'ha convertit en un dels clústers de biotecnologia amb més potencial a nivell europeu

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat aquest matí, en la seva intervenció a la fira Biospain 2023, que "Catalunya s'ha convertit en un dels clústers de biotecnologia més dinàmic i amb més potencial a nivell europeu". I ha asseguratque aquest sector també "serà un dels grans motors del progrés social i de la innovació a nivell internacional".

Una mostra clara del potencial de la biomedicina, com ha detallat el cap de l'Executiu, és que "estem batent rècords en inversió estrangera", com és el cas de les inversions de Novartis, Boheringer Ingelheim, Roche o Teladoc, o "l'obertura de projectes internacionals de gran envergadura", com el nou centre europeu de recerca i desenvolupament de la biofarmacèutica Alexion Pharmaceuticals i d'AstraZeneca. "Aquestes inversions només són un exemple, ja que, de fet, el 52% d'empreses més importants del sector ja tenen seu aquí, a Catalunya", ha reblat.

En aquest sentit, el president també ha remarcat en el seu discurs el fet que en la darrera convocatòria estatal d'ajudes per al desenvolupament de teràpies avançades CERTERA, coneguda ahir, "27,3 milions d'euros dels 43 que s'han atorgat han estat assignats a projectes de Catalunya". Una xifra que suposa el 63% del total.

"Des del Govern impulsem i acompanyem el sector biotecnològic com un sector estratègic per al conjunt del país, amb totes les eines que tenim a l'abast i amb la màxima ambició", ha assegurat Aragonès.

Imagen del artículo President Aragonès: Catalunya s'ha convertit en un dels clústers de biotecnologia amb més potencial a nivell europeu

Un acompanyament que l'Executiu fa impulsant normatives que facilitin la innovació i el coneixement, com la Llei de la Ciència o el Pacte Nacional per a la Indústria. També "acollint infraestructures punteres", com el supercomuptador Mare Nostrum 5 o els sincrotró Alba, i "creant grans estructures de recerca i desenvolupament pioneres, com el hub de teràpies avançades".

Aragonès també ha fet referència a la importància del sector de la biomedicina en termes econòmics, perquè "actualment representa el 8,7% del PIB del país i el 7% de l'ocupació, amb llocs de treball de qualitat", tal i com recull l'Informe de la BioRegió de Catalunya 2022, elaborat per Biocat.

La fira Biospain, l'esdeveniment sobre biotecnologia de referència internacional, tancarà avui la seva onzena edició a Barcelona amb rècord de participació: més de 2.100 persones del sector de 975 entitats procedents de 30 països hi han participat, una xifra que se situa per sobre de les previsions inicials.

Així l'edició de Barcelona es converteix en la més multitudinària de tota la història, tant en nombre d'assistents, com en entitats, expositors, representació internacional i número d'inversors. Entre els participants cal destacar la representació catalana amb més de 300 empreses de la BioRegió de Catalunya.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13023 {"title":"President Aragonès: \"Catalunya s'ha convertit en un dels clústers de biotecnologia amb més potencial a nivell europeu\"","published_date":"2023-09-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/44680-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"13023"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-28/13023-president-aragones-catalunya-convertit-clusters-biotecnologia-mes-potencial-nivell-europeu https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.