La Molina i Vall de Núria, seus del millor trail running aquesta tardor

●La 14a. edició de la Salomon Ultra Pirineu es durà a terme del 29 de setembre a l'1 d'octubre amb protagonisme de La Molina com a seu, i reunirà a algunes de les millors atletes del món on destaquen Núria Picas i Núria Gil●La 16a. edició de l'Olla de Núria es disputarà del 6 al 8 d'octubre a la Vall de Núria

Imagen del artículo La Molina i Vall de Núria, seus del millor trail  running aquesta tardor

Les muntanyes del Pirineu Català aquesta tardor seran l'escenari de dos emblemàtics esdeveniments de curses de muntanya a les estacions de FGC Turisme de La Molina i Vall de Núria: la Salomon Ultra Pirineu i l'Olla de Núria, dues curses de trail running que posen a prova la forma física i mental dels corredors, que arriben de tots els racons de l'estat espanyol i també amb la presència de representant internacional.

La 14a. edició de la Salomon Ultra Pirineu se celebrarà del 29 de setembre a l'1 d'octubre a l'estació de La Molina, mentre que la 16a. edició de l'Olla de Núria, ho farà del 6 al 8 d'octubre a la Vall de Núria. L'atractiu de la zona i la motivació de superar-se per part dels atletes fa que les inscripcions estiguin esgotades des de ja fa setmanes.


Salomon Ultra Pirineu - Del 29 de setembre a l'1 d'octubre

La Salomon Ultra Pirineu és una de les competicions de trail running més prestigioses i emocionants del país, amb un reconeixement internacional destacat. El Parc Natural del Cadí Moixeró serà, un cop més, l'escenari central d'aquest esdeveniment els propers 29 i 30 de setembre i 1 d'octubre de 2023. Per aquest motiu, s'amplia l'horari d'obertura del Telecabina Cadí-Moixeró per a qui vulgui pujar fins al Niu de l'Àliga a veure els corredors. L'horari d'obertura del Telecabina serà de 16.30 h a 22.00 h, i el de taquilla per adquirir els tiquets serà de 16.00 h a 19.45 h, durant el divendres 29 al vespre. El dia 30, i dia de l'etapa reina, l'obertura del Telecabina serà de 5.45 h a 10.00 h, amb les taquilles obertes per adquirir aquests tiquets amb preu rebaixat de 5.30 h a 9.30 h. Després se seguirà amb l'horari de telecabina normal de 10.00 h a 17.00 h.

El Berguedà i la Cerdanya es preparen per acollir aquesta important cita, que ha demostrat tenir un impacte econòmic molt significatiu al territori en uns mesos de baixa afluència a l'alta muntanya.

Proves:

La Molina Nit Pirineu KV®: La competició començarà amb el Quilòmetre Vertical el divendres 29 de setembre a les 19.30 h marcant l'inici d'un cap de setmana de curses de muntanya com a part de la competició dels tres dies Salomon Ultra Pirineu. Aquesta cursa vertical nocturna de 860 metres de desnivell positiu i 5 quilòmetres de distància es disputa íntegrament a La Molina amb sortida a Cap de Comella i arribada al mític refugi del Niu de l'Àliga (2537 m).

Salomon Ultra Pirineu 100K®: El dissabte 30 de setembre a les 5.30 h, més de 1.100 corredors es reuniran a la Plaça Porxada de Bagà. Amb 100 quilòmetres i 6.600 metres de desnivell positiu és l'etapa reina. El paisatge és espectacular passant trams d'alta muntanya del Parc Natural del Cadí Moixeró.

Salomon Marató Pirineu 42K®: La segona part de dissabte presenta la Marató Pirineu 42k®, amb aquesta distància clàssica i 2.800 metres de desnivell positiu. La prova es disputarà el mateix dissabte 30 de setembre a partir de les 9.00 h i passarà, entre d'altres indrets, per racons únics de La Molina.

Salomon Mitja Pirineu 21K®: El diumenge 1 d'octubre, la Mitja Pirineu 21k® conduirà als participants des de Bagà fins al Pedraforca, passant per paratges com la Serra d'Ensija i el Comabona. Aquesta prova és part del circuit Golden Trail National Series Espanya i Portugal.


L'Olla de Núria - Del 6 al 8 d'octubre de 2023

La Vall de Núria acollirà les curses de l'Olla de Núria en noves dates per protegir la nidificació de la perdiu blanca, passant de disputar-se al juny en passades edicions a dur-se a terme del 6 al 8 d'octubre de 2023. L'estació impulsa el projecte Ecovall i dins de les premisses mediambientals [1]tots els avituallaments durant els dies de cursa seran amb material reciclat i l'aforament a l'estació serà limitat als participants, organitzadors i familiars per a evitar aglomeracions, amb accés mitjançant el cremallera de Núria, un transport 100% sostenible. Finalment, un cop acabat el cap de setmana, és durà a terme una recollida de residus selectiva per part de Vall de Núria.

La principal prova del cap de setmana serà la mitja marató alpina que puja al Santuari de Núria a 2.921m del Puigmal, en 21 quilòmetres amb un i 1900 metres de desnivell positiu.

L'Olla Nocturna: Es donarà el tret de sortida el divendres 6 d'octubre amb una cursa de 12 quilòmetres, amb el circuit similar a la clàssica Olla de Núria però amb l'essència de l'alta muntanya en estat pur, la foscor.

L'Olla Vertical: El dissabte 7 d'octubreserà el torn dels 4kms agònics on s'haurà de superar els 970m de desnivell positiu que separen la sortida al Santuari de Núria fins a l'arribada a l'emblemàtic cim del Puigmal.

L'Olla Clàssica: Per últim i com a plat fort, diumenge 8 d'octubre, se celebrarà la mitja marató alpina, que culmina al Santuari de Núria, situat a 2.921 metres sobre el nivell del mar al cim del Puigmal. Aquesta cursa abarca 21 quilòmetres i presenta un desnivell positiu de 1.900 metres, amb un recorregut totalment fora de carreteres asfaltades. Aquell mateix matí també tindrà lloc l'Olleta, amb les curses dels més joves.

Selecció de fotografies de recurs en el següent enllaç.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12358 {"title":"La Molina i Vall de Núria, seus del millor trail running aquesta tardor","published_date":"2023-09-28","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/09\/28\/15\/40\/521793dc-e20e-460a-bd9c-6c3657581621.jpg","id":"12358"} catalunya Ferrocarrils,Toni Segarra https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-28/12358-molina-vall-nuria-seus-millor-trail-running-aquesta-tardor https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.