Constituïda la plataforma zero pèl·lets amb l'objectiu de lluitar contra les fuites d'aquests petits plàstics a les nostres comarques

El delegat del Govern a Tarragona ha encapçalat aquest migdia la signatura del conveni, que també ha subscrit la Diputació de Tarragona, l'Autoritat Portuària de Tarragona, l'AEQT, ANAIP, Plastics Europe i diverses empreses del Polígon Químic de TarragonaXifré ha posat de manifest que gràcies al conveni es "vigilarà la presència de pèl·lets, se cercaran solucions per evitar una major dispersió, es buscarà finançament per les activitats de neteja i s'implementaran solucions preventives"

Imagen del artículo Constituïda la plataforma zero pèl·lets amb l'objectiu de lluitar contra les fuites d'aquests petits plàstics a les nostres comarques

La plataforma zero pèl·lets s'ha constituït aquest migdia a la Delegació del Govern a Tarragona, amb l'objectiu de lluitar contra les fuites d'aquests petits plàstics, tant al polígon industrial de Tarragona com a les àrees potencialment afectades.

L'acte, que ha encapçalat el delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré Arroyo, ha consistit en la signatura d'un conveni entre el Govern, la Diputació de Tarragona, l'Autoritat Portuària de Tarragona, l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), l'Associació espanyola d'Industrials de plàstics (ANAIP), Plastics Europe i les empreses Dow Chemical Ibérica, Elix Polymers, Ercros, Basell Poliolefinas (Grup Lyondellbasell), Repsol Química, SK Primacor, Transformadora de Etileno i Katoen Natie.

Durant la presentació, Xifré ha remarcat que "avui signem un conveni molt important, que no és un punt de partida perquè ja fa uns anys que treballem per aquest objectiu, que ens emplaça i ens compromet a reduir les fuites d'aquest producte al polígon industrial de Tarragona i a les àrees potencialment afectades". En aquest sentit, el delegat ha explicat que l'objectiu dels signants és "vigilar la presència de pèl·lets, cercar solucions per evitar una major dispersió, buscar finançament per les activitats de neteja i implementar solucions preventives", ha afegit.

A l'acte també ha intervingut el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, que ha reafirmat "el seu compromís amb la sostenibilitat i la defensa del medi ambient, disposat a treballar amb tothom en protegir la costa i promovent bones pràctiques.Com a Port volem demostrar la nostra responsabilitat com a administració compromesa amb l'entorn i ens posicionem com un referent en la lluita contra la contaminació marina a Catalunya", ha reblat.

D'altra banda, la diputada de la Diputació de Tarragona, Carme Ferrer, ha destacat la importància de la presència d'aquest ens a la plataforma "perquè és el paraigües dels municipis i reafirma el seu compromís amb el medi ambient i amb la protecció de l'espai públic".

Des de la indústria, el vicepresident de l'AEQT, Javier Sancho, ha expressat la seva satisfacció per la constitució de la plataforma. Sancho ha manifestat que les empreses associades a l'AEQT que fabriquen o treballen amb pèl·lets estan adherides a la iniciativa Operation Clean Sweep, un programa que recull les millors pràctiques. Sancho ha destacat a més, que dues d'aquestes empreses han obtingut el Certificat OCS a nivell europeu.

"Aquesta plataforma és una oportunitat per estendre aquestes iniciatives de gestió i bones pràctiques a les altres empreses de la cadena de valor", ha expressat el vicepresident de l'AEQT.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13014 {"title":"Constituïda la plataforma zero pèl·lets amb l'objectiu de lluitar contra les fuites d'aquests petits plàstics a les nostres comarques","published_date":"2023-09-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/44563-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"13014"} catalunya Àngel Xifré Arroyo,Delegació a Tarragona https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-27/13014-constituida-plataforma-zero-pel-lets-objectiu-lluitar-fuites-petits-plastics-comarques https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.