Una trentena d'institucions i entitats participen en la primera reunió de la Taula territorial de l'Aigua de la vegueria de Girona

Imagen del artículo Una trentena d'institucions i entitats participen en la primera reunió de la Taula territorial de l'Aigua de la vegueria de Girona

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La trobada, que ha estat encapçalada per la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha servit per traslladar els objectius i reflexions de la Taula Nacional de l'Aigua a nivell territorial.

Una trentena d'institucions i entitats han participat aquest migdia en la primera sessió de la comissió territorial de la Taula Nacional de l'Aigua de la vegueria de Girona, encapçalada per la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, acompanyada de la directora dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Elisabet Sànchez.

La comissió territorial està composta pels agents socioeconòmics implicats en el sector l'aigua: administracions locals, usos agrícoles i ramaders, organismes empresarials, cicle urbà, usos hidroelèctrics, usos turístics, usos recreatius i esportius, usos ambientals, organismes sindicals, coneixement i recerca o moviments socials.

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha fet referència a la situació preocupant de sequera que estem vivint i ha ressaltat que "portem molts mesos de manca de precipitacions, de fet la setmana passada 12 municipis més de l'Alt Empordà van entrar en emergència per sequera" i ha explicat que "hem d'assumir que el canvi climàtic ens portarà menys precipitacions i un augment dels fenòmens meteorològics extrems" i que per això "hem de treballar en una nova cultura de l'aigua, amb una nova planificació de la seva utilització".

En aquest sentit, la delegada ha destacat que "el Govern planifica i fa inversions en infraestructures cabdals", però que, a més a més, també "és molt important treballar en un canvi de paradigma". "L'aigua és un bé essencial i escàs. El primer que hem de fer és dur-ne a terme un ús més eficient i tirar endavant polítiques per aprofitar recursos no convencionals, com la regeneració o la dessalinització".

Cañigueral també ha afegit que és rellevant que "es creïn espais de diàleg, com aquesta comissió territorial de l'aigua, per traslladar els objectius i reflexions de la Taula Nacional de l'Aigua a nivell territorial, però també per sumar esforços i crear sinergies amb tots els agents que formen part del món de l'aigua, per tal que cada àmbit pugui fer aportacions" i d'aquesta manera "col·laborar en la planificació d'estratègies que ens ajudin a ajustar el consum i els usos de l'aigua a les noves disponibilitats hídriques sense condicionar la prosperitat i el benestar de la ciutadania".

A banda de la Taula Nacional de l'Aigua i de les comissions territorials de cadascuna de les vegueries de Catalunya, les entitats amb personalitat jurídica pròpia interessades també es poden inscriure a les comissions sectorials.


Representants de la comissió territorial de la Taula Nacional de l'Aigua a la vegueria de Girona

La Taula territorial de l'Aigua a la vegueria de Girona està coordinada per la Delegació del Govern a Girona i els Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i hi tenen representació l'Associació Catalana de Municipis; la Federació de Municipis de Catalunya; l'Associació de Micropobles; Unió de Pagesos Girona; JARC Girona; la Comunitat de Regants de Girona; la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya; la Cambra de Comerç de Girona; la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols; la Cambra de Comerç de Palamós; PIMEC Girona; FOEG; PRODAISA; CATSA; el Consorci Costa Brava; ASAC; Sigma; APUEE; la Taula Gironina de Turisme; INDESCAT; CCOO; UGT; XCN; IAEDEN; Naturalistes de Girona; el Consorci del Ter; Catalan Water Partnership; ICRA; IRTA; Aigua és Vida; la Junta Central d'usuaris del Baix Ter i la Comunitat d'usuaris d'Aigua de la Plana Litoral de la Muga.


Context de la Taula Nacional de l'Aigua

El passat mes de juny es va constituir la Taula Nacional de l'Aigua, un espai de diàleg i concertació sobre les polítiques de l'aigua, en què són representats els diferents usos i agents implicats i que ha de marcar el full de ruta per determinar la nova política de l'aigua a Catalunya per evitar conflictes en el futur, tenint en compte la situació actual i les previsions del Canvi Climàtic.

Els objectius de la Taula es focalitzaran en l'anàlisi de les dades i les possibles alternatives per avançar en la millora de l'estat dels ecosistemes hídrics, els cabals ambientals i la biodiversitat, garantir l'aigua per als diferents usos, i reduir el dèficit hídric i millorar la resiliència del país davant l'impacte del canvi climàtic.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13013 {"title":"Una trentena d'institucions i entitats participen en la primera reunió de la Taula territorial de l'Aigua de la vegueria de Girona","published_date":"2023-09-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/44562-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"13013"} catalunya Delegació a Girona,Laia Cañigueral i Olivé https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-27/13013-trentena-institucions-entitats-participen-primera-reunio-taula-territorial-aigua-vegueria-girona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.