Comença la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 a les residències de la Regió Sanitària Metropolitana Nord

Imagen del artículo Comença la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 a les residències de la Regió Sanitària Metropolitana Nord

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Aquest matí s'ha donat el tret de sortida a la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 a les residències de la gent gran de la Regió Sanitària Barcelona Metropolitana Nord. A la residència Sabadell Gent Gran, del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell, la Dolors Martí, de 88 anys, ha estat la primera vacunada, igual que l'any passat. Amb aquesta campanya, que arribarà de manera progressiva a les 257 residències del territori, es vol protegir i immunitzar els residents i professionals davant els virus respiratoris, que incrementen la circulació en els mesos de tardor i hivern.

"Comencem per les residències perquè volem protegir en primera instància els col·lectius de risc", ha explicat el gerent de la Regió Sanitària, Arturo Míguez. La temporada 2022-2023 es va arribar a una cobertura vacunal del 84% en la població que viu a les residències de gent gran de la Metropolitana Nord. "Els resultats han estat excepcionalment bons en les campanyes de vacunació anteriors i volem que aquesta campanya també ho siguin", ha remarcat Míguez.

En aquesta primera fase, també es vacunaran les persones que reben atenció domiciliària i altres persones institucionalitzades. Més endavant, a partir de la segona quinzena d'octubre s'ampliarà la vacunació conjunta contra la grip i la COVID-19 a les persones de 60 anys i més i, per primera vegada, s'introdueix la vacunació sistemàtica antigripal per a tots els infants d'entre 6 i 59 mesos d'edat i per a les persones fumadores. Amb la situació epidemiològica actual i la immunitat adquirida per població, no està prevista una vacunació universal de la COVID-19.

La població que viu a residències de persones grans o altres institucions rebrà l'administració de les vacunes en el centre residencial, i seran els professionals sanitaris els qui s'hi desplaçaran per posar-les. Per a la resta de població i com cada any, les vacunes s'administren principalment als centres d'atenció primària (CAP), sempre amb cita prèvia. Per a la població general, a partir de mitjans d'octubre, també s'habilitaran alguns punts de vacunació poblacional, oberts de dilluns a dissabte. A la Regió Sanitària Metropolitana Nord hi haurà 3 punts situats al CAP Centre (Sabadell), CAP Corró d'Avall (Les Franqueses del Vallès) i CAP Doctor Robert (Badalona). A l'hora de demanar cita, es podrà triar entre el CAP de referència o els punts de vacunació.

La cita s'ha de sol·licitar a través de La Meva Salut, preferentment, a l'apartat de 'Cites', clicant a 'Cites i consultes d'atenció primària' i triant l'opció 'Vacunació'. També es pot demanar al web de programació https://citasalut.gencat.cat/ o bé directament al CAP. La citació per a la vacunació als punts poblacionals serà pels mateixos canals i també disposaran d'uns horaris sense cita que es podran consultar a la web https://canalsalut.gencat.cat/

Més informació de la campanya al Canal Salut: Campanya de vacunació de la tardor 2023-2024

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13012 {"title":"Comença la campanya de vacunació contra la grip i la COVID-19 a les residències de la Regió Sanitària Metropolitana Nord","published_date":"2023-09-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/44561-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"13012"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-27/13012-comenca-campanya-vacunacio-grip-covid-19-residencies-regio-sanitaria-metropolitana-nord https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.