Arrenca la campanya de vacunació contra la grip i la COVID a les residències de la Regió Sanitària Camp de Tarragona

La primera fase de la campanya se centra en les persones institucionalitzades i les que reben atenció domiciliàriaEs preveu subministrar unes 3.200 dosis d'antigripal i 3.200 contra la COVID entre els grups més vulnerables a aquestes patologies

Imagen del artículo Arrenca la campanya de vacunació contra la grip i la COVID a les residències de la Regió Sanitària Camp de Tarragona

Tret de sortida de la campanya d'immunització per fer front a la COVID-19 i la grip a la Regió Sanitària Camp de Tarragona (RSCT). La primera fase es concentra en la població que viu a residències i en la que rep atenció domiciliària. La Residència Mare de Déu de la Mercè, a Tarragona, ha acollit l'inici oficial d'un esforç coordinat entre els departaments de Salut i Drets Socials que es marca com a objectiu apaivagar els riscos davant possibles infeccions entre les persones que viuen en alguna de les 55 residències i 4 llargs residencials de gent gran, que compten amb 2.750 places de titularitat pública.

Es preveu subministrar unes 3.200 vacunes, tant de COVID-19 com antigripals, entre les persones residents. La campanya anterior, el 91% dels usuaris i usuàries residents van vacunar-se.

La primera vacunada

Teresa Soria, primera vacunada de COVID el 2020 al territori, de 77 anys i resident a La Mercè, també ha obert ara el torn d'immunitzacions: "les vacunes salven vides, moltes; ajuden la gent a evitar malalties".

La gerent de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, Immaculada Grau, ha animat la resta de població resident a rebre també la immunització: "és l'opció més segura per evitar possibles complicacions respiratòries durant la temporada de l'hivern. Volem que tots ells i elles rebin aquestes dues vacunes com a barrera per evitar epidèmies".

Segons la directora territorial de Drets Socials a Tarragona, Mònica Alabart, "cal recordar que les persones més vulnerables són les de major edat, per això les prioritzem. Agraïm l'esforç del personal de residències, que posa tota l'atenció en la gent gran, tant ara com durant la pandèmia".

El procés continuarà el 16 d'octubre amb la resta de grups de risc: personal essencial, dones embarassades i majors de 60 anys. Com a novetat, tan sols pel que fa a la vacuna antigripal, s'hi inclourà el grup de fumadors i el dels infants de 6 a 59 mesos. En total, la RSCT disposa de més de 111.000 antigripals i unes 44.000 vacunes de la COVID-19.

La població que viu a residències o altres institucions rep l'administració en el mateix centre perquè és el professional qui es desplaça. Per a la resta de la ciutadania, les vacunes s'administraran principalment en els Centres d'Atenció Primària (CAP).

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
13000 {"title":"Arrenca la campanya de vacunació contra la grip i la COVID a les residències de la Regió Sanitària Camp de Tarragona","published_date":"2023-09-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/44434-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"13000"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-27/13000-arrenca-campanya-vacunacio-grip-covid-residencies-regio-sanitaria-camp-tarragona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.