Arrenca la vacunació contra la grip i la COVID als centres residencials de gent gran de Lleida

Durant les properes setmanes s'oferirà la vacuna a les més de 5.000 persones institucionalitzades i les 2.800 que reben atenció domiciliària a la Regió Sanitària LleidaA partir del 16 d'octubre s'ampliarà la vacunació conjunta a les persones de 60 anys i més i, per primera vegada, es recomana la de la grip als infants d'entre 6 i 59 mesos i a les persones fumadores

Imagen del artículo Arrenca la vacunació contra la grip i la COVID als centres residencials de gent gran de Lleida


Salut ha donat aquesta setmana el tret de sortida a la campanya de vacunació conjunta contra la grip i la COVID-19 a la població més vulnerable davant els virus respiratoris. A la Regió Sanitària Lleida això suposarà vacunar unes 5.200 persones que viuen en un centenar de centres residencials de gent gran, discapacitat o salut mental, i unes 2.800 que reben atenció domiciliària.

La vacunació va arrencar ahir a la Llar Santa Anna de Penelles i a la Residència d'avis d'Àger, i ha continuat avui a la Residència Betula Alba d'Almacelles amb una vuitantena de persones immunitzades. En la resta de centres la vacuna s'anirà administrant durant les properes setmanes i fins el 16 d'octubre per part dels equips d'atenció primària corresponents, que s'hi desplaçaran.

En la vacunació d'aquest matí a Almacelles, Laia Romagosa, infermera referent de residències de l'Equip d'Atenció Primària (EAP) Almacelles, ha explicat que "la temporada 2022-23 a la regió sanitària vamaconseguir una cobertura de vacunació de la grip i la COVID superior al 80% en la població de residències.Aquest any tenim l'objectiu d'igualar-la per poder immunitzar al màxim la població més vulnerable davant dels virus respiratoris que comencen a circular". Romagosa també ha animat tota la població de risc a demanar cita al seu CAP a partir de mitjans d'octubre per rebre la vacuna.

Campanya de vacunació conjunta a la resta de la població de risc

La vacunació de la grip i de la COVID s'ampliarà a la resta de col·lectius als quals està destinada a partir del 16 d'octubre. S'adreçarà a les persones de 60 anys i més, les persones amb condicions de risc (entre elles els problemes de salut crònics i l'obesitat), les dones embarassades, les persones amb immunosupressió, o els professionals sanitaris i sociosanitaris i altres serveis essencials i crítics. A més, enguany també es recomana la vacunació antigripal per al col·lectiu de persones fumadores i, per primera vegada i com a principal novetat, Salut introdueix la vacunació sistemàtica contra la grip també per a tots els infants d'entre 6 i 59 mesos d'edat.

Amb aquesta campanya de vacunació de tardor, alineada amb els objectius de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Salut es planteja assolir o superar cobertures de vacunació del 75% en persones de 60 anys o més i en el personal sanitari i sociosanitari, i superar el 60% de cobertura en dones embarassades i en persones amb condicions de risc.

La població que viu a residències de persones grans o altres institucions rebrà l'administració de les vacunes en el centre residencial, i seran els professionals sanitaris els qui s'hi desplaçaran per posar-les. Per a la resta de població i com cada any, les vacunes s'administren principalment als centres d'atenció primària (CAP), sempre amb cita prèvia.

A més, per facilitar l'accés a la vacuna, Lleida comptarà, de nou, amb el punt de vacunació poblacionala l'avinguda Garrigues de la capital. A l'hora de demanar cita, la persona podrà triar entre el CAP o aquest punt de vacunació.

La cita s'ha de sol·licitar a través de La Meva Salut, preferentment, a l'apartat de 'Cites', clicant a 'Cites i consultes d'atenció primària' i triant l'opció 'Vacunació'. La cita prèvia també es pot demanar al web de programacióhttps://citasalut.gencat.cat/ o bé directament al CAP. La citació per la vacunació als punts de vacunació poblacionals serà pels mateixos canals i també disposaran d'uns horaris sense cita que es podran consultar a la web https://canalsalut.gencat.cat/.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12999 {"title":"Arrenca la vacunació contra la grip i la COVID als centres residencials de gent gran de Lleida","published_date":"2023-09-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/44433-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12999"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-27/12999-arrenca-vacunacio-grip-covid-als-centres-residencials-gent-gran-lleida https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.