El Departament de Recerca i Universitats inverteix més de 20 milions d'euros per incorporar 300 nous investigadors i investigadores predoctorals al sistema de recerca català

Creix un 5% el pressupost d'aquesta convocatòria que forma part de les polítiques de suport al talent investigador que impulsa el GovernEl termini per sol·licitar els ajuts predoctorals Joan Oró estarà obert fins al 10 d'octubre

Imagen del artículo El Departament de Recerca i Universitats inverteix més de 20 milions d'euros per incorporar 300 nous investigadors i investigadores predoctorals al sistema de recerca català


El Departament de Recerca i Universitats ha obert la convocatòria 2024 dels ajuts Joan Oró per a la contractació de personal investigador en formació amb una inversió que per primera vegada supera els 20 milions d'euros, concretament, 20.200.000 euros. Aquesta xifra suposa un increment de més del 5% respecte a la convocatòria anterior i permetrà contractar, durant tres anys, uns 300 investigadors i investigadores predoctorals.

Els Joan Oró faciliten l'accés als estudis de doctorat dins del sistema de recerca de Catalunya per elaborar una tesi doctoral de qualitat que contribueixi a la formació i a la professionalització del personal investigador. Per mitjà d'aquesta eina de reforç del sistema de recerca i desenvolupament del país, el Departament de Recerca i Universitats cobreix durant tres anys els costos de contractació de la persona investigadora predoctoral, així com les despeses de la matrícula de doctorat.

Gestionats des de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), els ajuts Joan Oró estan cofinançats pel Fons Social Europeu Plus en el marc del Programa del FSE+ de Catalunya 2021-2027. Es poden beneficiar d'aquests ajuts les universitats públiques i privades del sistema universitari de Catalunya, així com els centres de recerca, les fundacions hospitalàries i les Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS) del país. El termini per sol·licitar els ajuts estarà obert fins al 10 d'octubre.

Programa alineat amb Horizon Europe

El programa està alineat amb les prioritats polítiques de la Unió Europea en favor d'una societat més verda, digital i resilient. També s'ajusta als objectius estratègics de recerca de la Comissió Europea fixats al programa Horizon Europe, que afavoreixen una recerca ètica, responsable i innovadora enfocada cap a la transferència de coneixement i l'aplicabilitat.

Aquests ajuts reben per segon any consecutiu el nom de Joan Oró en honor a la figura del cèlebre científic lleidatà, reconegut internacionalment pels seus estudis sobre l'origen de la vida, i del qual se'n commemora el centenari del naixement.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12998 {"title":"El Departament de Recerca i Universitats inverteix més de 20 milions d'euros per incorporar 300 nous investigadors i investigadores predoctorals al sistema de recerca català","published_date":"2023-09-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/44432-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12998"} catalunya Joaquim Nadal Farreras,Recerca i Universitats https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-27/12998-departament-recerca-universitats-inverteix-mes-20-milions-euros-incorporar-300-nous-investigadors-investigadores-predoctorals-sistema-recerca-catala https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.