La Generalitat emet idCAT Certificats per als representants de les comunitats catalanes a l'exterior

L'actuació s'emmarca en l'estratègia de millora dels sistemes d'identificació digital dels catalans residents a l'exteriorLa mesura ha de servir perquè els ciutadans que viuen a l'estranger puguin fer tràmits i accedir a serveis tal com ho poden fer els residents a Catalunya

Imagen del artículo La Generalitat emet idCAT Certificats per als representants de les comunitats catalanes a l'exterior


Aprofitant que entre els dies 22 i 24 de setembre ha tingut lloc la XVI Trobada de Comunitats Catalanes del Con Sud d'Amèrica, a Buenos Aires, el Departament d'Acció Exterior i Unió Europea ha realitzat l'emissió d'idCAT Certificats per als representants de les comunitats catalanes a l'exterior presents a la trobada.

Amb aquestes actuacions es vol millorar els sistemes d'identificació i tramitació que els ciutadans residents fora de Catalunya poden emprar per relacionar-se amb les institucions catalanes i així fer efectiu l'exercici dels seus drets com a catalans i catalanes a l'exterior. És una estratègia que pretén apoderar la ciutadania i permetre que puguin fer tràmits i accedir a serveis sense greuges comparatius amb els residents a Catalunya. 

L'actuació s'emmarca en l'estratègia de millora dels sistemes d'identificació digital que està impulsant la Generalitat per tal de donar més i millors solucions en aquest aspecte als ciutadans que no resideixen a Catalunya. Pel seu lloc de residència, els catalans a l'exterior no tenen accés a altres sistemes d'identificació electrònica vàlids per relacionar-se electrònicament amb les institucions catalanes. Aquesta estratègia, que s'està elaborant conjuntament amb el Departament de la Presidència, té diverses línies d'actuació: la possibilitat de realitzar tramitació atesa per videoatenció, la possibilitat d'ampliar els sistemes de recepció de les paraules de pas dels idCAT Mòbil per vies alternatives a l'SMS i l'expedició d'idCAT Certificat en ubicacions de fora de Catalunya.


L'idCAT Certificat

L'idCAT Certificat és un certificat digital de l'Administració Oberta de Catalunya (AOC) que s'instal·la al navegador de l'ordinador i et permet identificar-te i signar digitalment. És molt útil per fer tràmits i gestions de la Generalitat per internet, com per exemple sol·licitar subvencions, fer els tràmits vinculats al registre de comunitats catalanes a l'exterior o el registre de catalans residents a l'exterior.

És un servei d'identificació que permet verificar la identitat d'una persona amb un alt nivell de seguretat. Per això, només es pot demanar presencialment en una de les entitats de registre autoritzades, i que excepcionalment ha emès certificats durant la trobada a Buenos Aires.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12374 {"title":"La Generalitat emet idCAT Certificats per als representants de les comunitats catalanes a l'exterior","published_date":"2023-09-27","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govern.cat\/govern\/docs\/2023\/09\/27\/15\/44\/259cca16-737d-4942-8ff8-46afc334e78a.jpg","id":"12374"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-27/12374-generalitat-emet-idcat-certificats-als-representants-comunitats-catalanes-exterior https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.