El Govern aprova destinar 6 milions d'euros a l'escolarització de l'alumnat provinent d'Ucraïna

Imagen del artículo El Govern aprova destinar 6 milions d'euros a l'escolarització de l'alumnat provinent d'Ucraïna

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Actualment, hi ha gairebé 4.800alumnes ucraïnesos acollits als centres educatius catalans

El Govern ha aprovat avui, a través del Departament d'Educació, un acord per destinar 6.266.864 euros a finançar la despesa d'escolarització dels ensenyaments no universitaris de règim general de persones desplaçades des d'Ucraïna, en el marc del conflicte armat.

Concretament, l'import aprovat es destinarà a dues despeses diferents: d'una banda, a despeses de personal, amb una partida de 6.225.883 euros, i la resta, 40.980 euros, corresponen a despeses de material informàtic i servei de connectivitat per als centres educatius que acullen l'alumnat ucraïnès.

Des de l'inici del conflicte a Ucraïna, Catalunya ha acollit milers d'infants i joves i les seves famílies, i ha escolaritzat l'alumnat a les diferents etapes en centres d'arreu del territori. Per tal de fer-ho possible, el Departament d'Educació va aprovar un protocol d'acollida que estableix com gestionar la primera acollida, de forma coordinada amb les oficines municipals d'escolarització, i repartint equilibradament l'alumnat entre els centres educatius.

Els objectius del protocol són establir l'acompanyament a l'alumnat i a les seves famílies en la incorporació al centre; dotar d'eines els centres per facilitar la incorporació de l'alumnat nouvingut i establir la guia de procediment per a la seva acollida i matriculació. Actualment, al sistema educatiu català hi ha gairebé4.800 alumnes provinents del conflicte bèl·lic.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12991 {"title":"El Govern aprova destinar 6 milions d'euros a l'escolarització de l'alumnat provinent d'Ucraïna","published_date":"2023-09-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/44369-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12991"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-26/12991-govern-aprova-destinar-6-milions-euros-escolaritzacio-alumnat-provinent-ucraina https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.