El Cos d'Agents Rurals mostra el seu model del Grup Especial Caní (GEK9) en unes jornades internacionals

La directora general d'Agents Rurals, Elisenda Pérez Esteve, ha inaugurat avui a Montserrat la formació "K9 Training: Dogs for Conservation" A les jornades, coorganitzades pel cos operatiu amb l'European Ranger Federation, hi assisteixen agents forestals arribats de diversos punts del mónEl curs és el primer sobre unitats canines que ofereix la federació europea i fa especial incidència en l'especialització dels gossos en detecció de verins

Imagen del artículo El Cos d'Agents Rurals mostra el seu model del Grup Especial Caní (GEK9) en unes jornades internacionals

La Directora General d'Agents Rurals, Elisenda Pérez Esteve, ha inaugurat aquest matí a Montserrat les jornades formatives internacionals "K9 Training: Dogs for Conservation" que el cos operatiu coorganitza amb l'European Ranger Federation (ERF) i que han atret una desena d'agents forestals arribats de diversos punts del món, entre les quals Israel o Sud-Àfrica, així com de diversos punts de l'Estat espanyol.

Aquest és el primer cop que la federació europea de rangers ofereix una formació específica sobre unitats canines i ha escollit Catalunya i el Grup Especial Caní (GEK9) del Cos d'Agents Rurals per dur-lo a terme. Durant els quatre dies que durarà el curs, es mostrarà als assistents el model del GEK9, especialitzat en la realització de serveis de vigilància, inspecció i col·laboració en la gestió integral del medi ambient que requereixin gossos especialment ensinistrats.

En aquest sentit, Elisenda Pérez ha posat en valor la tasca del GEK9 i ha destacat l'aposta de la Direcció General d'Agents Rurals per "impulsar el Grup Especial Caní, així com de la resta de grups especials i els quatre grups de suport" i ha assegurat que aquesta aposta "forma part de l'estratègia per caminar cap a una cos més especialitzat, més tecnificat, amb l'objectiu de ser més eficients i més eficaços. Que hi hem apostat, hi apostem i hi seguirem apostant."

El curs farà una especial incidència en l'especialització dels gossos en la detecció de verins. De fet, avui s'ha dut a terme una formació sobre la col·laboració del Grup Especial Caní i el Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) i demà està prevista una altra jornada sobre investigació de verins i cadàvers de fauna amb gossos ensinistrats. A banda, però, es farà formació també sobre assistència veterinària a gossos de treball, pràctiques d'ensinistrament i també una demostració pràctica sobre el terreny en diverses situacions, entre les quals investigació d'incendis o detecció de fauna. A la sessió pràctica també es mostrarà l'entrenament que fan els gossos amb el Grup de Suport Aeri, per tant que es puguin desplaçar en helicòpter en cas d'emergència.

Aquest matí també han assistit a la presentació del curs Xavier Aparicio, gerent del Patronat de la Muntanya de Montserrat, que ha donat la benvinguda al Parc Natural; Borja Díaz Urtiaga, ERF Training Officer, que ha dirigit unes paraules als assistents per via telemàtica, així com Josep Antoni Mur, inspector en cap Cos Agents Rurals, i Jaume Torralba, Cap de l'Àrea Regional de la Catalunya Central.

El GEK9

El Grup Especial Caní del Cos d'Agents Rurals (GEK9) és un grup especialitzat creat l'any 2020 i actualment està format per set guies i nou gossos, que treballen en diverses àrees:

•El seguiment d'espècies protegides, comper exemple l'ós i el Llop.

•La detecció de cadàvers de fauna

•La detecció de verins

•I la investigació d'incendis (detectant possibles accelerants de foc).

Actualment s'està implementant una unitat de recerca de fauna, que s'integrarà en el Grup Especial de Captura de Fauna. L'objectiu és que pugui donar suport, amb gossos de rastre, a les operacions de captura de fauna mitjançant teleanestèsia, entre altres

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12985 {"title":"El Cos d'Agents Rurals mostra el seu model del Grup Especial Caní (GEK9) en unes jornades internacionals","published_date":"2023-09-26","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/44332-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12985"} catalunya Agents Rurals,Elisenda Pérez Esteve https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-26/12985-cos-agents-rurals-mostra-seu-model-grup-especial-cani-gek9-unes-jornades-internacionals https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.