El Govern organitzarà una trobada el novembre a Barcelona per impulsar la macroregió mediterrània

Serà coincidint amb una cimera que el Consell de la Unió Europea celebrarà a BarcelonaLa consellera Serret ha participat a Marsella en el fòrum climàtic 'Méditerranée du Futur'

Imagen del artículo El Govern organitzarà una trobada el novembre a Barcelona per impulsar la macroregió mediterrània


La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha participat avui a Marsella en la conferència Méditerranée du Futur, organitzada per la regió Provença-Alps-Costa Blava, que debat i busca solucions compartides per fer front al canvi climàtic a la Mediterrània. L'edició d'enguany estava dedicada a la gestió i la conservació de l'aigua.

Serret hi ha anunciat que el novembre, coincidint amb una cimera del Consell de la Unió Europea a Barcelona, el Govern organitzarà una trobada que reuneixi tots els actors i governs que donen suport a la macroregió mediterrània, "perquè ben aviat sigui aprovada i sigui una realitat, i puguem tirar endavant tots aquells projectes que ens ajudin a tenir un impacte real sobre la ciutadania i que ens ajudin a construir un futur compartit entre tots els pobles de la Mediterrània".

"Som a Marsella per un projecte que compartim, i que és molt important: la macroregió mediterrània". En el marc de la jornada, s'ha reunit amb el govern francès i amb els presidents de les regions de Provença-Alps-Costa Blava i d'Occitània.

Imagen del artículo El Govern organitzarà una trobada el novembre a Barcelona per impulsar la macroregió mediterrània


Al fòrum climàtic, Serret ha reivindicat la macroregió mediterrània, una iniciativa europea promoguda pel Govern de la Generalitat, juntament amb altres governs de les tres ribes de la Mediterrània, com el de Provença-Alps-Costa Blava o el d'Occitània.

La macroregió ha de ser justament una eina per fer front a la crisi climàtica que afecta especialment aquesta regió del món. La iniciativa, explica la consellera, permet una "cooperació multinivell, amb tots els actors, tant locals com regionals, que tenim les competències amb un impacte directe sobre el benestar dels nostres conciutadans".

A l'acte a Marsella, s'ha signat el manifest 'Defensa d'una estratègia macroregional a la Mediterrània', i Serret ha aplaudit la presència de la Comissió Europea: "Celebrem que no només som cada cop més institucions que la defensem, com a urgent i necessària, sinó que també la Comissió Europea avui ha vingut i s'ha fet seu aquest projecte". 

Durant la seva visita, Serret s'ha reunit amb el president de la regió Provença-Alps-Costa Blava, Renaud Muselier, amb la presidenta d'Occitània, Carole Delga, i amb l'ambaixador del Govern francès per a la Mediterrània, Karim Amelal. Al fòrum climàtic, Serret també ha coincidit amb el vicepresident de la Comissió Europea, Margiritis Schinas, amb el secretari general de la Unió per la Mediterrània, Nasser Kamel, amb el president de Djibouti, Ismail Omar Guelleh, o amb la ministra d'Agricultura i Desenvolupament Rural d'Albània, Frida Krifca, entre d'altres. 


Us podeu descarregar declaracions de la consellera i imatges en brut de la trobada en aquest enllaç.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12961 {"title":"El Govern organitzarà una trobada el novembre a Barcelona per impulsar la macroregió mediterrània","published_date":"2023-09-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/43751-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12961"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-22/12961-govern-organitzara-trobada-novembre-barcelona-impulsar-macroregio-mediterrania https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.