Aquella eterna admiració. Centenari Victòria dels Àngels i Alicia de Larrocha

Imagen del artículo Aquella eterna admiració. Centenari Victòria dels Àngels i Alicia de Larrocha

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Inauguració: 26 de setembre, a les 18h, al Jardí de Palau RobertVisita prèvia per als mitjans gràfics (fotògrafs): a les 16:30hVisita prèvia per als mitjans: a les 17h, visita guiada per als mitjans. Demanem als mitjans de comunicació confirmació d'assistència a Sandra Iglesias (sandra.iglesias@gencat.cat) o Martí Porter, (mporter@gencat.cat), tel. 637 948 341.

L'exposició Aquella eterna admiració. Centenari Victòria dels Àngels i Alicia de Larrocha, és una proposta de Palau Robert comissariada per Pep Gorgori Gonzàlez. Ha comptat amb l'assessorament de la Fundació Victoria de los Ángeles (Helena Mora Gutiérrez) i de l'Associació Alicia de Larrocha (Alicia Torra de Larrocha). L'escenografia és de Rafael R. Villalobos, i el disseny gràfic, de l'Estudi Almonacid.

Narra la brillant trajectòria de dues artistes, músiques excelses, però és, també, un relat d'estimació i de respecte, el retrat d'una fructífera amistat al llarg d'un segle de vida ple de trobades i de projectes compartits.D'entrada, ens diu el comissari, "el més probable era que l'Alícia i la Victoria no s'haguessin arribat a conèixer mai. Van néixer totes dues a Barcelona, l'any 1923, en barris diferents, al sí de famílies de procedència diferent... però la música les va unir. La seva amistat es forja a principis dels anys 40, en plena postguerra, i durarà tota la vida".

"Amb aquestes flors hi van la meva gran estima i aquella eterna admiració pel teu art i la teva força de voluntat", escriu per part seva la Victoria a l'Alicia l'any 1989, en una nota que li envia junt amb un ram a un hotel de Nova York. La seva admiració és avui la nostra envers dues dones excepcionals que segueixen inspirant generacions de músics encara avui.

L'exposició, curulla d'objectes personals de les artistes, de materials mai exposats anteriorment i de sorpreses inèdites, proposa un recorregut de vida amb molts punts i espais en comú, des de la infància a Barcelona i la primera trobada fins l'actualitat.

La mostra, que vol ser, també, un homenatge, es podrà veure a la sala 3 fins al 7 de gener de 2024. L'entrada és lliure i gratuïta.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12946 {"title":"Aquella eterna admiració. Centenari Victòria dels Àngels i Alicia de Larrocha","published_date":"2023-09-22","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/43624-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12946"} catalunya Eva Pomares,Palau Robert https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-22/12946-eterna-admiracio-centenari-victoria-angels-alicia-larrocha https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.