President Aragonès: "El gran objectiu que tenim com a país, és que els nens i les nenes de Catalunya puguin tenir tots les mateixes oportunitats"

El cap de l'Executiu assegura que "les escoles són l'edifici públic més important del país, és allà on hi ha el futur"Aragonès i la consellera d'Educació han inaugurat avui la nova escola de Vallmoll

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, ha assegurat avui durant la inauguració de la nova escola de Vallmoll que "el gran objectiu que tenim com a país, és que els nens i les nenes de Catalunya puguin tenir tots les mateixes oportunitats, sigui a Vallmoll, sigui a Barcelona, sigui a la Vall d'Aran, o sigui on sigui".

Per aconseguir-ho, el cap de l'Executiu ha assegurat que caldrà "obrir més escoles com aquesta", i s'ha compromès a "seguir treballant amb els ajuntaments del nostre país, amb tota la comunitat educativa, amb tots els mestres, amb les famílies, i evidentment, amb l'AFA, que és fonamental", ha afegit.

El president, que ha recordat que aquest curs ja s'han inaugurat 11 noves escoles, ha explicat als alumnes i pares que el Govern seguirà treballant "per poder incorporar molts més mestres, per desdoblar les aules, que pugui haver-hi menys alumnes per professor, que pugueu anar treballant en racons sempre amb un suport d'un mestre".

Imagen del artículo President Aragonès: El gran objectiu que tenim com a país, és que els nens i les nenes de Catalunya puguin tenir tots les mateixes oportunitats

Per president, aquest nou equipament "s'acosta molt a l'escola ideal que volem per a Vallmoll i per a tota la Catalunya sencera". Un lloc, ha dit als alumnes, "on aprendreu, és el lloc on construireu amistats que duraran tota la vida, és el lloc on intentarem tots plegats que pugueu ser unes persones preparades, unes persones cultes, unes persones lliures i unes persones felices".

Acompanyat de la consellera d'Educació, Anna Simó, i de l'alcalde d'aquesta localitat, Josep Lluís Cusidó, i després de fer un recorregut per les noves instal·lacions, Aragonès ha deixat clar que "les escoles són l'edifici públic més important del nostre país, perquè és on hi ha el futur, els nens i les nenes".

Al seu torn, la consellera Simó ha recordat que "han passat més de 20 anys fins que això ha estat una realitat i aquí ha tingut molt a veure una persona que m'estimo molt i que avui ens acompanya, el Josep Bargalló, que va ser el conseller que va dir que ja n'hi havia prou i que tocava tenir una escola. I així ha estat, dit i fet, per tant, el meu agraïment".

La titular d'Educació ha agraït a les institucions, a les empresa constructora, mestres, equip directiu, inspecció i famílies "per la vostra tasca en favor del benestar dels nostres alumnes, perquè aprenguin i pequés tinguin un futur ple d'oportunitats. Perquè els nens ja siguin d'Hospitalet de Llobregat com de Vallmoll tenen els mateixos dret i el dret a les mateixes oportunitats, independentment d'on heu nascut, d'on veniu i quina llengua parleu. Us mereixeu el mateix i per això treballem, perquè si teniu una bona escola tindrem un país més ric, més ple i més culte".


La nova escola

Es tracta d'un centre d'educació infantil i primària que ha començat que estrena el curs en un nou edifici, que ha suposat una inversió de 3.230.000 euros. Cal destacar l'ús de nous criteris constructius que han permès construir l'escola en poc més d'un any. L'escola pública de Vallmoll data de l'any 1931 i l'edifici antic -ocupat fins el curs passat 2022-2023- estava situat a la Plaça.

La nova escola té una matrícula de 123 alumnes entre I3 i 6è de primària i una plantilla de 15 docents. Pel que fa al projecte educatiu del centre, destaca per haver consolidat un canvi pedagògic apostant per propostes globalitzades i més competencials. El centre també treballa amb les noves tecnologies a través de propostes de programació i robòtica. Un altre dels programes en què participen és l'Escola Verda, per tal de conscienciar els alumnes amb els temes de la sostenibilitat, aprofitant l'entorn proper com un espai d'aprenentatge.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12933 {"title":"President Aragonès: \"El gran objectiu que tenim com a país, és que els nens i les nenes de Catalunya puguin tenir tots les mateixes oportunitats\"","published_date":"2023-09-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/43496-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12933"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-21/12933-president-aragones-gran-objectiu-tenim-pais-nens-nenes-catalunya-puguin-tenir-mateixes-oportunitats https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.