Consellera Garriga, a Madrid: "Celebrem la reforma que per fi ens permet parlar en català al Congrés, i que acaba amb una anomalia de fa més de 40 anys"

Imagen del artículo Consellera Garriga, a Madrid: Celebrem la reforma que per fi ens permet parlar en català al Congrés, i que acaba amb una anomalia de fa més de 40 anys

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha assistit aquest matí al Congrés dels Diputats, el dia que s'ha aprovat la reforma del Reglament per a l'ús del català, eusquera i gallec al Congrés.

En declaracions als periodistes a la porta del Congrés, a Madrid, la consellera de Cultura de la Generalitat ha dit que avui és un dia important per a la llengua catalana: "Celebrem la reforma del Reglament del Congrés, que ens permet parlar per fi en les llengües oficials, tant en català com en occità/aranès a l'Aran" i que "acaba amb una anomalia de fa més de 40 anys". "Respectar els drets lingüístics és respectar les persones", ha reblat.

"Constatem que amb voluntat política es poden fer molts canvis", ha afirmat Garriga, i ha afegit: "La voluntat política a vegades s'ha de forçar i per això cal tenir força".

Per últim, Garriga ha agraït a totes les persones que han fet possible que avui al Congrés dels Diputats es pugui parlar en català: "Gràcies a totes les persones que han treballat i han insistit i persistit durant tant i tants anys. Això ha sigut molt important per arribar a un dia com avui".

Al Congrés, la consellera de Cultura també ha pogut saludar a les entitats que defensen la llengua al País Valencià i les Balears, com Obra Cultural Balear, Acció Cultural del País Valencià i Escola Valenciana.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12929 {"title":"Consellera Garriga, a Madrid: \"Celebrem la reforma que per fi ens permet parlar en català al Congrés, i que acaba amb una anomalia de fa més de 40 anys\"","published_date":"2023-09-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/43412-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12929"} catalunya Cultura,Natàlia Garriga https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-21/12929-consellera-garriga-madrid-celebrem-reforma-fi-ens-permet-parlar-catala-congres-acaba-anomalia-fa-mes-40-anys https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.