El Govern organitza la Jornada Relacions Govern-Parlament per formalitzar l'inici del nou curs polític

La consellera Vilagrà ha destacat la bona relació i el diàleg entre les institucions a Catalunya: "Gaudim d'una estabilitat que beneficia el país sencer"A l'acte també hi ha participat la vicepresidenta primera del Parlament, la síndica de Greuges, el síndic major de la Sindicatura de Comptes i el director de prevenció de l'Oficina Antifrau La trobada ha servit per oficialitzar l'obertura del nou curs polític amb el personal de les oficines de relacions institucionals departamentals que s'encarreguen de l'activitat parlamentària del Govern

Imagen del artículo El Govern organitza la Jornada Relacions Govern-Parlament per formalitzar l'inici del nou curs polític

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha inaugurat aquest dijous la Jornada de Relacions Govern-Parlament que "és un reflex de la bona relació i el diàleg que mantenim les institucions a Catalunya"."Gaudim d'una estabilitat que beneficia el país sencer". La trobada, que s'ha realitzat al Palau de Pedralbes, ha servit per formalitzar l'obertura del nou curs polític amb els equips de Relacions Institucionals que treballen en els departaments de l'Administració de la Generalitat. Hi han participat una vuitantena d'assistents

Sota el títol "Jornada de Relacions Govern-Parlament: el compromís amb la societat", aquesta segona edició ha comptat també amb les intervencions de la vicepresidenta primera del Parlament, la síndica de Greuges, el síndic major de la Sindicatura de Comptes, el director de prevenció de l'Oficina Antifrau i la directora general de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana del Govern.

Imagen del artículo El Govern organitza la Jornada Relacions Govern-Parlament per formalitzar l'inici del nou curs polític

La consellera de la Presidència ha ressaltat que el "compromís amb la ciutadania pressuposa que els càrrecs electes i els servidors i servidores públiques actuem amb el més elevat nivell d'exigència i bon govern i perseguim la mala praxi i les conductes irregulars" i ha afegit que "duem a terme una acció de Govern coordinada amb l'objectiu compartit de donar el millor servei públic a tota la ciutadania". Precisament, Vilagrà ha qualificat la jornada com a "reflex de la bona relació i el diàleg que mantenim les institucions a Catalunya, on hem fet esforços per assolir un clima d'entesa i confiança que impacta en positiu en la qualitat dels serveis públics que oferim i el grau de satisfacció de la ciutadania a la qual servim". En aquest punt, la consellera de la Presidència ha recordat que des del Govern s'aposta per un model de governança que "posa la ciutadania al centre de tot" i "esmercem molts esforços i treball intens per mantenir-nos en tot moment al seu costat, per escoltar-la i conèixer les seves necessitats i expectatives". En la seva intervenció, la consellera també ha volgut reconèixer i agrair la feina del personal de les oficines de relacions institucionals departamentals, que són les unitats que des de l'executiu s'encarreguen de l'activitat parlamentària: "Feu un treball sensible, que també comporta una mirada més ètica".

La Jornada

Imagen del artículo El Govern organitza la Jornada Relacions Govern-Parlament per formalitzar l'inici del nou curs polític

L'acte ha estat moderat pel director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Joan Josep Nuet, que ha destacat la rellevància de l'ocasió en tenir un "inici de curs parlamentari/polític amb plena sintonia entre institucions estatutàries, Parlament, Govern, Sindicatura de greuges, Sindicatura de Comptes i Oficina Antifrau."

La síndica de Greuges, Esther Gimenez-Salinas, que inicia un nou mandat en el càrrec, ha explicat que s'ha marcat noves prioritats en les relacions amb les Administracions i ha tractat de la perspectiva transformadora de l'Administració a través de les resolucions del Síndic de Greuges. Durant la seva intervenció, ha subratllat "el valor que té la queixa individual, que permet resoldre casos concrets", però ha manifestat la seva voluntat que "la institució esdevingui una eina transformadora de les administracions, de manera que tingui una repercussió en la col·lectivitat."

Tot enllaçant amb aquesta idea, Ester Manzano, directora general de Serveis Digitals i Experiència Ciutadana ha parlat del Projecte "Comunicació Clara del Govern". En aquest sentit, ha emfatitzat que "la utilització de la comunicació clara representa un apropament cap a la ciutadania i un pas endavant en la generació d'una normativa que sigui entenedora."

Al seu torn, el síndic major de la Sindicatura de Comptes, Miquel Salazar, ha parlat de la institució que encapçala i del control extern del sector públic de Catalunya i ha destacat que "la missió de la Sindicatura de Comptes és fiscalitzar els comptes i avaluar l'economia, l'eficàcia, l'eficiència, la legalitat i la regularitat de l'acció del sector públic de Catalunya per mitjà de l'elaboració d'informes i l'assessorament al Parlament, per millorar els serveis públics, el retiment de comptes i la transparència".

Encara dins del mateix context, Òscar Roca, director de Prevenció de l'Oficina Antifrau de Catalunya ha explicat els sistemes interns d'alerta com a eina al servei de la integritat institucional i ha ressaltat la importància de "la implantació dels sistemes interns d'alerta i el nou marc de protecció a les persones que en facin ús" el qual "ha de ser vist com a eina al servei de la integritat institucional. Les nostres organitzacions tindran l'oportunitat de conèixer abans, i de reaccionar amb més garanties davant amenaces a l'interès públic. El tractament preventiu davant els riscos per a la integritat és la via més eficaç per aconseguir que les nostres institucions siguin més sòlides i confiables."

El tancament de la jornada ha anat a càrrec de la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, que ha destacat la rellevància de l'activitat parlamentària i governamental i totes les unitats que hi treballen. En aquest sentit, ha posat èmfasi en "la importància vital per la nostra societat, pel nostre país i per la democràcia de tenir unes institucions fortes, que siguin bastió de drets i llibertats" tot recordant que "perquè el nostre sistema funcioni, cal que hi hagi una relació, connexió i simbiosi fluida entre el Govern del país i el Parlament".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12928 {"title":"El Govern organitza la Jornada Relacions Govern-Parlament per formalitzar l'inici del nou curs polític","published_date":"2023-09-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/43411-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12928"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-21/12928-govern-organitza-jornada-relacions-govern-parlament-formalitzar-inici-nou-curs-politic https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.