President Aragonès: "La desjudicialització definitiva ja ha estat acordada amb el Govern de l'Estat i ara és imprescindible que s'obrin les altres qüestions"

El cap de l'Executiu assegura que discursos com els d'Alfonso Guerra i Felipe González "carreguen de raons als que defensem la independència de Catalunya i aconseguir-la mitjançant un referèndum"

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha declarat aquest matí, en relació a les paraules d'ahir del president espanyol Pedro Sánchez sobre l'amnistia, que "la desjudicialització definitiva, per totes les vies legals, és un dels compromisos que ja ha estat acceptat i acordat amb el Govern de l'Estat" i que, un cop fet aquest pas, "és imprescindible que s'obrin les altres qüestions" per tal de "resoldre el fons del conflicte".

En aquest sentit, Aragonès ha apostat per "avançar en l'exercici del dret a l'autodeterminació", però també en altres qüestions fonamentals per al benestar dels ciutadans de Catalunya, com "acabar amb el dèficit fiscal i aconseguir el traspàs de rodalies". Temes que ha assenyalat que "han de ser objecte de les negociacions en les properes setmanes". "Catalunya té una oportunitat, i aquesta oportunitat s'ha d'aprofitar per fer avançar el país, per acabar amb la repressió, per obrir camins de futur perquè Catalunya decideixi com ha de ser en el futur, i, evidentment, per qüestions de benestar", ha remarcat.

El president ha fet aquestes declaracions des de Vila-seca, al Tarragonès, on aquest matí ha inaugurat la nova planta de fraccionament d'aire de Messer Ibérica. Davant dels mitjans de comunicacio també s'ha referit a les paraules de Felipe González i Alfonso Guerra, i ha assegurat que discursos com els seus "ens carreguen de raons als que defensem la independència de Catalunya i aconseguir-la mitjançant un referèndum per tal que el resultat sigui reconegut internacionalment".

"És pel nacionalisme espanyol de Guerra i de González que, des de fa molts anys, Catalunya ha decidit que el model que ens ofereixen no és el model que necessita el país", ha dit. I ha afegit que declaracions com aquestes també provoquen que "moltíssima gent que fa un temps no defensava la independència de Catalunya, avui la defensi".

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12916 {"title":"President Aragonès: \"La desjudicialització definitiva ja ha estat acordada amb el Govern de l'Estat i ara és imprescindible que s'obrin les altres qüestions\"","published_date":"2023-09-21","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"12916"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-21/12916-president-aragones-desjudicialitzacio-definitiva-acordada-govern-imprescindible-obrin-altres-questions https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.