El Govern quadruplica aquest curs els ajuts del 100% de menjador per a l'alumnat vulnerable

La consellera d'Educació ha explicat que 56.000 alumnes que el curs passat tenien un ajut del 70% de la quantia, passaran a tenir-lo del 100% gràcies a una revisió dels criteris d'adjudicacióSimó ha presentat les principals novetats del nou curs escolar durant la Comissió d'Educació del ParlamentEl nou curs iniciat té més recursos i més mestres que mai en favor de la qualitat de l'ensenyament

Imagen del artículo El Govern quadruplica aquest curs els ajuts del 100% de menjador per a l'alumnat vulnerable


La consellera d'Educació, Anna Simó Castelló, ha explicat que aquest curs 2023-2024 s'aplica un nou llindar per a la concessió d'ajuts de menjador escolar, de manera que es quadrupliquen els ajuts del 100% del servei beneficiant així l'alumnat més vulnerable. Amb el nou llindar, 56.000 ajuts que es concedien al 70% del servei passaran a ser del 100% del cost del servei. Així ho ha anunciat la consellera aquest matí als representants dels diferents partits polítics durant la Comissió d'Educació al Parlament sobre l'inici del nou curs escolar.


En el marc del grup de treball constituït per Consells Comarcals i entitats municipalistes s'han revisat els criteris d'adjudicació dels ajuts del menjador escolar per aquest curs, que han permès passar part dels ajuts del 70% al 100%. Una mesura que, com ha valorat Simó, suposa "més suport a l'alumnat vulnerable. I això també és una tranquil·litat per a les famílies i per als ens locals, molts dels quals en determinats moments havien de complementar aquest 30% a aquelles famílies que no ho podien assumir".


Aquesta modificació dels llindars suposa que, per primera vegada, s'han atorgat més ajuts del 100% que parcials, i que un 76% dels ajuts sol·licitats s'acaben concedint. Alhora, aquesta mesura corregeix l'impacte de l'increment de preu del servei de menjador escolar en aquelles famílies més vulnerables.


El grup de treball també ha acordat una reducció progressiva de la necessitat de disposar de puntuació social per tenir un ajut al 100%, de tal manera que ja no caldrà acreditar situacions específiques de la unitat familiar ni la valoració dels serveis socials. Aquest fet, a més, facilitarà la tasca dels serveis socials dels municipis atès que no caldrà que valorin bona part dels expedients que requerien disposar d'aquest informe i de la corresponent puntuació mínima per arribar a assolir un ajut del 100%.


També es rebaixa el llindar per accedir als ajuts en l'alumnat amb discapacitat acreditada, de tal manera que hi podran accedir amb una discapacitat del 33%, quan fins ara calia acreditar el 60%. Una mesura que afavoreix la inclusió i la no segregació i que permetrà accedir a l'ajut del 100% a uns 5.000 alumnes més, dels quals uns 2.000 seran nous beneficiaris.


Les dades a data de setembre d'enguany respecte setembre de l'any passat són:



Curs

Ajuts

2022-2023

%

2023-2024

%

70%

127.919

68,89%

71.662

34,26%

Total 100%

21.587

11,63%

87.140

41,66%

Total concedides

149.506

80,52%

158.802

75,91%



Un nou curs amb increment de docents i recursos


Simó també ha remarcat que el nou curs té més docents i més recursos que mai: "Aquest curs que hem iniciat té més recursos que mai, més mestres que mai i més qualitat que mai. Perquè, malgrat la davallada de la natalitat, tenim més mestres que mai al sistema, i això fa possible, hauria de fer possible, incrementar la qualitat educativa i el benestar docent".


Pel que fa a l'increment de recursos, la consellera ha manifestat: "Ho faig saber a la ministra i també als que tingueu grup parlamentari a Madrid: ajudem el sistema, no poden haver lleis orgàniques sense recursos addicionals. Tenim un dèficit fiscal com el que tenim, i a més afegim més dèficit amb lleis que no porten memòria econòmica amb l'obligació de crear figures i recursos".


La plantilla docent és de 81.335 dotacions, un total de 1.190 més que a l'inici del curs anterior. El nou curs també consolida algunes mesures ja iniciades com ara la gratuïtat d'infantil 2, la reducció de ràtios i l'acompanyament econòmic a l'alumnat vulnerable.


Entra en funcionament el nou Protocol de violències, que unifica els diferents protocols existents, així com el Registre de violències contra l'alumnat, i es posa en marxa la figura referent de coeducació, convivència i benestar emocional, amb un referent a cada centre educatiu. Simó també ha recordat que per primera vegada Educació compartirà amb els ajuntaments les dades d'abandonament escolar dels alumnes per fer seguiment de l'abandonament escolar prematur i afavorir les noves oportunitats.




20 de setembre de 2023



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12902 {"title":"El Govern quadruplica aquest curs els ajuts del 100% de menjador per a l'alumnat vulnerable","published_date":"2023-09-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"12902"} catalunya Anna Simó i Castelló,Educació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-20/12902-govern-quadruplica-curs-ajuts-100-menjador-alumnat-vulnerable https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.