El meu espai ATC: un nou espai privat per a la ciutadania

20/09/2023

L'Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha posat en marxa El meu espai ATC, el nou espai privat de la seu electrònica adreçat a la ciutadania, les empreses i altres col·lectius tributaris que, entre d'altres, permetrà consultar els tràmits realitzats davant l'Agència, els deutes i les notificacions, i, també, fer pagaments en línia i iniciar nous tràmits telemàtics o aportar documentació. Els usuaris també hi poden consultar la informació personal i de contacte de què disposa l'Agència i modificar aquestes dades per garantir la recepció de notificacions i avisos de la manera més eficient i en el termini de temps més breu possible.

El meu espai ATC aporta transparència a l'acció de l'Agència, n'apropa els serveis a la ciutadania i als operadors tributaris i, en últim terme, dona compliment al que estableix la normativa vigent, concretament, la Llei 39/2015.

En la fase inicial de posada en marxa, s'ofereixen els serveis següents:

  • Consulta de les dades personals i de contacte (telèfon i correu electrònic). A més, les persones físiques que optin per continuar rebent les notificacions per correu postal, podran informar d'una adreça postal que garanteixi la recepció correcta de les notificacions amb l'objectiu d'evitar possibles recàrrecs.
  • Subscripció per rebre les notificacions pel canal electrònic.
  • Accés a la consulta de les autoliquidacions presentades els darrers cinc anys en què la persona sigui el subjecte passiu. A més, l'usuari es pot descarregar els justificants i la documentació aportada en el procés de tramitació.
  • Accés a la consulta del padró de l'impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles de tracció mecànica i realització de les gestions relacionades amb aquest impost.
  • Consulta de les notificacions electròniques, accedint al portal e-NOTUM.
  • Consulta de les respostes a les preguntes plantejades a través del formulari de contacte de la seu electrònica de l'ATC.

Per accedir a aquests serveis, la ciutadania s'ha d'identificar amb certificat digital, idCAT Mòbil o cl@ve.

Progressivament, s'aniran incorporant noves funcionalitats a El meu espai ATC fins arribar a oferir tots els serveis que la ciutadania, les empreses i els col·lectius de l'àmbit tributari necessiten per dur a terme tràmits i gestions davant de l'Agència. En fases posteriors també s'hi incorporarà la gestió de representants i la consulta i realització de tràmits amb aquest rol.

El meu espai ATC s'integra en la gestió transversal de la Generalitat interaccionant amb l'Àrea privada de Gencat i altres espais privats, amb l'objectiu d'ampliar l'abast a consultes i tràmits d'altres departaments i organismes de la Generalitat necessaris per a les gestions tributàries.

En la construcció d'El meu espai ATC s'ha garantit el compliment dels requisits d'accessibilitat, amb la finalitat que el puguin utilitzar el màxim nombre de persones, independentment de la seva diversitat funcional, i també s'han tingut en compte els requisits d'usabilitat perquè l'aplicació sigui propera, intuïtiva i fàcil d'utilitzar des de qualsevol dispositiu mòbil.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12901 {"title":"El meu espai ATC: un nou espai privat per a la ciutadania","published_date":"2023-09-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"12901"} catalunya Agència Tributària de Catalunya (ATC) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-20/12901-meu-espai-atc-nou-espai-privat-ciutadania https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.