Operatiu conjunt per desarticular una xarxa criminal organitzada de comerç il·legal d'animals de companyia

L'operatiu és conjunt entre els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, liderat pel Jutjat d'Instrucció 23 de Barcelona i la Fiscalia Provincial especialitzada en medi ambient

Aquest matí s'està duent a terme un operatiu policial conjunt per neutralitzar una xarxa criminal organitzada de comerç il·legal d'animals de companyia que funcionava principalment a Catalunya i Madrid, a la qual s'atribueixen diversos delictes continuats de maltractament animal, estafa, falsedat documental, intrusisme professional i blanqueig de capitals.

Al dispositiu, que s'ha iniciat a les 06:00 hores hi intervenen més de 100 efectius, entre policies i funcionaris especialitzats i es preveu dur a terme 11 entrades i escorcoll en diverses poblacions de Catalunya i Madrid i la detenció de divuit persones.

Per realitzar aquesta intervenció s'ha organitzat un equip conjunt d'investigació (ECI) format per agents especialitzats en delictes econòmics i en medi ambient de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB), de la Guàrdia Civil (GC), de la Policia Nacional (PN) i de la Policia de la Generalitat-Mossos d'Esquadra (PGME), liderats pels Jutjat d'Instrucció 23 de Barcelona i la Fiscalia Provincial especialitzada en medi ambient. Després de mesos d'investigació s'han pogut indicis i proves per desmantellar l'organització criminal que estava activa des de feia més de vuit anys.

El cas està sota el secret de les actuacions.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 20 de setembre de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12893 {"title":"Operatiu conjunt per desarticular una xarxa criminal organitzada de comerç il·legal d'animals de companyia","published_date":"2023-09-20","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"12893"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-20/12893-operatiu-conjunt-desarticular-xarxa-criminal-organitzada-comerc-il-legal-animals-companyia https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.