Vilagrà qualifica "de gran humanista" sor Genoveva Masip durant la commemoració del centenari del seu naixement

La consellera de la Presidència ha ressaltat aquesta tarda el seu treball incansable a favor dels més necessitats

Imagen del artículo Vilagrà qualifica de gran humanista sor Genoveva Masip durant la commemoració del centenari del seu naixement



La presó Model ha estat aquesta tarda l'espai elegit per commemorar el centenari del naixement de sor Genoveva Masip, religiosa que va dedicar tota la seva vida a ajudar els més pobres i necessitats. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha presidit l'acte que ha comptat amb la presència de membres de l'ordre de Filles de la Caritat, de la qual en formava part l'homenatjada, de familiars i autoritats.

En el seu parlament, Vilagrà ha destacat la feina incansable de sor Genoveva Masip en favor dels més necessitats. "Avui retem homenatge a una dona que va treballar incansablement i de manera altruista per als demés. Una dona profundament religiosa i espiritual i, per sobre de tot, una gran humanista. Avui la recordem com li hagués agradat. Reconeixent el seu llegat i tot allò que va representar. Ens calen més Genoveves Masip a la nostra societat per construir un món més just, tolerant i amable", ha reblat la consellera.

El director general d'Afers Religiosos, Carles Armengol, ha explicat que la commemoració del centenari del naixement de sor Genoveva Masip "es completarà amb l'edició d'un llibre que s'ha encarregat sobre la tasca d'aquesta religiosa a Antoni Batista".

Sor Genoveva Masip va ingressar el 1944 a la Companyia de les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül. Als anys setanta va començar a visitar les famílies sense recursos de Can Tunis i la Mina, i els presos de la Model, esdevenint la primera voluntària de la presó. El 1983 es va centrar en l'Obra Social Santa Lluïsa de Marillac, al barri de la Barceloneta, on va fundar i dirigir la Fundació Acollida i Esperança, dedicada a la reinserció social de drogodependents, alcohòlics i malalts de sida. La seva tasca a favor de les persones més necessitades va ser reconeguda amb diverses distincions com la Creu de Sant Jordi.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12885 {"title":"Vilagrà qualifica \"de gran humanista\" sor Genoveva Masip durant la commemoració del centenari del seu naixement","published_date":"2023-09-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/43035-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12885"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-19/12885-vilagra-qualifica-gran-humanista-sor-genoveva-masip-durant-commemoracio-centenari-seu-naixement https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.