Tret de sortida a les jornades formatives sobre benestar de l'alumnat i prevenció de les violències arreu del territori

·La primera de les sessions s'ha celebrat al Baix Llobregat amb l'objectiu de formar i oferir eines a les direccions dels centres educatius

Imagen del artículo Tret de sortida a les jornades formatives sobre benestar de l'alumnat i prevenció de les violències arreu del territori


Aquest matí han començat les jornades formatives sobre el benestar de l'alumnat i les situacions de violència. És la primera de les 12 sessions que se celebraran a tots els serveis territorials d'Educació de Catalunya, i que han començat avui al Baix Llobregat.


A través d'aquestes jornades s'exposen, als assistents, les novetats principals d'aquest curs, pel que fa a l'àmbit del benestar i la prevenció de la violència. Així, es detalla la implementació de la nova figura del referent en coeducació, convivència i benestar de l'alumnat, i la unificació dels diferents protocols sobre assetjament existents en un únic protocol. Alhora, s'hi plantegen casos pràctics d'acompanyament a l'alumnat per tal que els docents puguin saber quines passes han de seguir en diferents supòsits.


Les sessions s'adrecen a les direccions dels centres educatius de primària i secundària i al coordinador o coordinadora de coeducació, convivència i benestar de l'alumnat. Presenta, cada jornada, el director o la directora dels serveis territorials d'Educació. A continuació, hi intervenen les directores generals d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Raquel Garcia, i d'Alumnat, Anna Chillida, que exposen les novetats del nou curs en l'àmbit del benestar i la prevenció de les violències. La ponència inaugural és a càrrec del psicòleg especialista en la prevenció de la conducta suïcida, Fran Villar. Després tenen lloc els supòsits pràctics i l'exposició sobre la transferència al centre educatiu.


Referent de coeducació, convivència i benestar


Aquest curs s'ha posat en marxa la figura del coordinador o coordinadora de coeducació, convivència i benestar emocional, amb més de 3.400 coordinadors; un per a cada centre educatiu. La persona referent té com a funcions principals, entre d'altres:


-Vetllar perquè el projecte educatiu del centre incorpori els vectors de benestar emocional, coeducació, ciutadania democràtica i consciència global.

-Garantir el respecte de tot l'alumnat.

-Fomentar entre la comunitat educativa l'ús de mètodes de resolució pacífica dels conflictes.

-Promoure estratègies per identificar possibles situacions de risc i impulsar les mesures d'intervenció.

-Donar a conèixer i proposar activitats formatives adreçades a la comunitat educativa sobre aquest àmbit.


Aquest curs també s'ha presentat com a novetat la fusió, en un únic document, dels protocols existents de violència masclista, LGBTI, assetjament i odi, i discriminació, per tal de facilitar a docents la detecció de les violències als centres.


19 de setembre de 2023


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12881 {"title":"Tret de sortida a les jornades formatives sobre benestar de l'alumnat i prevenció de les violències arreu del territori","published_date":"2023-09-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/43016-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12881"} catalunya Anna Simó i Castelló,Educació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-19/12881-tret-sortida-jornades-formatives-benestar-alumnat-prevencio-violencies-arreu-territori https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.