Els Mossos d'Esquadra detenen un home per robar en quatre establiments comercials de Barcelona fent servir un ganivet de grans dimensions

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra detenen un home per robar en quatre establiments comercials de Barcelona fent servir un ganivet de grans dimensions

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

.El detingut sempre actuava de la mateixa manera amenaçant els treballadors amb un ganivet i exigint que li donessin els diners de la recaptació.·En un dels robatoris el treballador d'un supermercat del districte de Nou Barris a Barcelona, va rebre dues ganivetades, una al pit que li va provocar perforació del pulmó i una altra sota l'aixella que va afectar una artèria, que haurien estat mortals sense la ràpida intervenció dels agents que li van fer un torniquet.Un agent va haver de rebre un punt de sutura a la cama després de la detenció en resultar punxat per l'arma blanca del detingut

Agents del cos de Mossos d'Esquadra de la unitat d'investigació de la comissaria de Nou Barris van detenir el dia 8 de setembre un home de 24 anys com a presumpte autor de quatre robatoris amb violència comesos en establiments comercials de Barcelona.

Les tasques d'investigació es van iniciar el dia 31 de juliol quan es van produir dos robatoris violents de característiques similars al districte de Nou Barris de Barcelona. En ambdós casos un home va cometre robatoris violents amenaçant els treballadors dels respectius establiments fent servir un ganivet d'uns 30 centímetres de llarg per aconseguir els diners de la recaptació.

En el primer d'ells, en una botiga de llaminadures es va endur els diners que hi havia a la caixa registradora, uns 100 €. Un cop aconseguits va fugir ràpidament del lloc.

Unes hores més tard agents de seguretat ciutadana de la comissaria de Nou Barris, van rebre avís de la Sala Regional de Comandament per adreçar-se a un supermercat on un treballador acabava de ser apunyalat.

La proximitat de la patrulla al lloc dels fets i la ràpida activació van permetre que en menys d'un minut l'indicatiu GAUDI 800 arribés al lloc i trobés un grup de persones que ajudaven un home que es trobava assegut damunt un bassal de sang. En comprovar la gravetat de les ferides i que la víctima estava perdent molta sang els agents actuants van decidir estirar el senyor a terra i fer un torniquet d'emergència al braç esquerra per mirar de contenir la hemorràgia i intentar mantenir la víctima conscient fins a l'arribada dels serveis mèdics.

A l'arribada de l'ambulància, es va confirmar la gravetat de les ferides i els efectius mèdics van estabilitzar l'home ferit per traslladar-lo a l'hospital on va ser intervingut. Com a resultat de la ràpida intervenció dels efectius policials la persona va poder ser operada amb èxit i va salvar la vida.


En el segon atracament va ferir molt greument un treballador per fugir del lloc

Aquest segon atracament es va produir a primera hora de la tarda del dia 31 de juliol quan el mateix home va entrar en un supermercat per tal de comprar cervesa. En el moment de pagar va treure de la seva bossa un ganivet d'uns 30 centímetres i el va amenaçar per aconseguir la recaptació.

El propietari es va negar a fer el que el lladre exigia, i va començar a cridar demanant ajuda, crits que va escoltar l'altre treballador del local que es trobava a l'exterior.

El lladre va decidir fugir, però es va trobar amb el segon treballador que estava entrant al local, i per evitar ser interceptat li va clavar dues ganivetades, una de les quals va entrar per la zona costal del cos del treballador, perforant el pulmó, i l'altra li va seccionar una artèria de la zona de l'axil·la, i finalment va aconseguir fugir.

En menys d'un minut, després de la trucada d'avís, la patrulla GAUDÍ 800, que es trobava molt a prop del lloc, va arribar al supermercat i va poder ajudar la víctima.


Va tornar a fer dos robatoris similars i va ser detingut quan pretenia fer-ne un altre.

El dia 2 d'agost, va cometre un robatori similar a una botiga de llaminadures del districte de Nou Barris, d'on va sostreure 300 € amenaçant el treballador amb un ganivet de grans dimensions.

Finalment el dia 8 de setembre ho va tornar a provar. Va intentar robar de nou al primer establiment on ja ho havia fet el dia 31 de juliol, tornant a amenaçar el treballador amb un ganivet però en aquesta ocasió el treballador es va negar a donar-li els diners i va apartar l'arma blanca amb la ma, fent-se lesions lleus i l'autor va fugir.

La ràpida trucada telefònica al telèfon del 112 i el fet de que ja es tingués una descripció acurada de l'autor fruït de les gestions d'investigacions dels robatoris anteriors va permetre localitzar-lo en actitud d'espera als voltants de la botiga de llaminadures on ja havia robat el dia 2 d'agost. Els agents actuants en observar l'actitud de vigilància que estava fent l'autor a l'exterior de la botiga i sabent la perillositat de la seva forma d'actuar, ja que en tots els robatoris utilitzava un ganivet, i preveient que ho volgués tornar a intentar, va fer que decidissin actuar ràpidament per detenir-lo.

En el procés de detenció un dels agents va rebre una ferida d'arma blanca a la cama que va requerir d'un punt de sutura.

El detingut va passar a disposició del jutjat 9 de Barcelona per la presumpta comissió de 4 robatoris amb violència, un amb un ferit greu per arma blanca.



Consells de seguretat;

Us recordem que davant d'una emergència és molt important trucar el 112 abans fins i tot d'ajudar la víctima, ja que així els serveis d'emergència podran ser activats i donar la millor assistència.

Quan truquis

  1. És millor que truquis personalment i no a través d'algú altre perquè la informació sigui més completa. Intenta trucar des d'un lloc segur i mantingues la calma.
  2. Marca directament el 112, no cal cap prefix.
  3. Espera que l'operador o l'operadora respongui a la trucada. Tingues paciència, no pengis ni tornis a trucar. Això podria endarrerir molt el servei.
  4. Digues el teu nom i telèfon de contacte, i explica breument el que ha passat.
  5. Respon les preguntes que et faci l'operador o l'operadora i segueix els consells que et doni.
  6. No pengis fins que no t'ho indiquin.
  7. Si la situació empitjora o canvia, torna a trucar al 112.

Quan diverses persones ja han telefonat al 112 per notificar un mateix accident o emergència, és possible que el personal que atén la trucada només et pregunti si tens informació addicional útil. Actuem d'aquesta manera per alliberar la línia telefònica més ràpidament i garantir una resposta ràpida a la propera trucada d'emergència.


Oficina de Comunicació

Barcelona, 19 de setembre de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12862 {"title":"Els Mossos d'Esquadra detenen un home per robar en quatre establiments comercials de Barcelona fent servir un ganivet de grans dimensions","published_date":"2023-09-19","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/42826-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12862"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-19/12862-mossos-esquadra-detenen-home-robar-quatre-establiments-comercials-barcelona-fent-servir-ganivet-grans-dimensions https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.