Els Mossos d'Esquadra es refermen com a policia integral a través del dispositiu especial per la Copa Amèrica de Vela a Vilanova i la Geltrú

Imagen del artículo Els Mossos d'Esquadra es refermen com a policia integral a través del dispositiu especial per la Copa Amèrica de Vela a Vilanova i la Geltrú

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El Pla Director de Seguretat ha permès gaudir d'uns nivells òptims de seguretat per terra, mar i aire durant l'esdeveniment esportiu de caràcter internacionalEl dispositiu policial desenvolupat per garantir la seguretat de la competició ha comptat amb el sistema Kuppel de vigilància de l'espai aeri contra l'ús irregular de dronsL'ampli dispositiu, amb més de 500 agents, ha tingut un balanç molt positiu i demostra la gran capacitat de coordinació i resposta per protegir esdeveniments de gran abast

El Pla Director de Seguretat ha permès tenir uns nivells òptims de seguretat per terra, mar i aire en les regates preliminars de la Copa Amèrica de Vela que s'han celebrat a Vilanova i la Geltrú des del dijous 14 al diumenge 17 de setembre.

L'ampli dispositiu policial ha estat dissenyat per garantir el normal funcionament d'aquesta celebració esportiva de primer nivell internacional amb l'objectiu cobrir tots els àmbits de la seguretat i s'ha estructurat en tres eixos principals: la protecció i prevenció adequada a l'actual nivell d'alerta antiterrorista, la prevenció i manteniment de l'ordre públic i la seguretat integral dels participants i del públic assistent a les regates.

El disseny integrador del Pla Director de Seguretat ha comptat amb la participació coordinada d'altres cossos de seguretat i emergències com la Policia Local de Vilanova i la Geltrú, Guardia Civil, Cos Nacional de Policia, així com Salvament Marítim, Protecció Civil, Bombers de la Generalitat de Catalunya, Sistema d'Emergències Mèdiques, el cos de guardamolls de Ports de la Generalitat de Catalunya del Port de Vilanova i la Geltrú, juntament amb els organitzadors de la Copa Amèrica.

El dispositiu, que ha comptat amb la participació de més de 500 agents de Mossos d'Esquadra, ha refermat el cos com a policia integral i servirà de referència de cara a la celebració l'any vinent de les fases finals de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona.

Un dispositiu coordinat des d'un Centre de Comandament Operatiu (CECOR)

Operativament, el Centre de Comandament Operatiu (CECOR) on es troben i es coordinen tots els serveis d'emergència i cossos policials estava situat a la comissaria del Garraf. En aquest CECOR es va centralitzar tota la informació en temps real amb la visualització de càmeres, tant de mitjans aeris del cos com les pròpies de la zona portuària amb l'objectiu de vetllar per l'òptim desenvolupament de l'esdeveniment esportiu.

També es va poder comptar amb el sistema KUPPEL dotat de diverses antenes i inhibidors, i que tenia com a objectiu detectar la presència de drons a l'espai aeri restringit. En els quatre dies de l'esdeveniment, els agents van detectar un total de cinc vols d'aeronaus no autoritzats dels quals van denunciar dos per sobrevolar les preliminars de la Copa Amèrica sense autorització.

Amb l'objectiu principal de garantir la seguretat de la competició, s'han incorporat els recursos tecnològics que milloren l'eficàcia policial i en conseqüència les capacitats operatives de les unitats que operen en l'àmbit terrestre, marítim i aeri.

Una oficina mòbil per recollir denúncies in situ

Durant l'esdeveniment esportiu es va disposar d'una Oficina d'Atenció al Ciutadà ubicada al Passeig del Carme amb Rambla Lluís Companys de Vilanova i la Geltrú per facilitar la tramitació de denúncies o de qualsevol tipus de gestió que els ciutadans van necessitar dur a terme amb els Mossos d'Esquadra.

La prevenció clau de l'èxit

Amb aquest dispositiu s'ha aconseguit un cap de setmana esportiu i festiu sense incidències remarcables.

Com a part de les polítiques de prevenció, la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra ha desenvolupat un pla que inclou l'elaboració de diferents materials de comunicació en diferents idiomes i adreçats tant als organitzadors com als participants i assistents a les regates per tal que coneguin la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra i aprofundeixin en el coneixement de les mesures bàsiques de seguretat que cal prendre en esdeveniments d'aquest nivell i dels serveis que tenen a la seva disposició. També s'ha fet difusió dels consells de seguretat a les xarxes socials de Mossos d'Esquadra, del 112 i de les pantalles que es trobaven a peu de platja.


Àrea de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 18 de setembre 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12852 {"title":"Els Mossos d'Esquadra es refermen com a policia integral a través del dispositiu especial per la Copa Amèrica de Vela a Vilanova i la Geltrú","published_date":"2023-09-18","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/42707-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12852"} catalunya Mossos d'Esquadra,Pere Ferrer https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php https://govclipping.com/modules/controller/ReferencesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-18/12852-mossos-esquadra-refermen-policia-integral-traves-dispositiu-especial-copa-america-vela-vilanova-geltru https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.