El Govern reivindica l'escola catalana com un "model d'èxit" i de "consens de país" davant la comunitat internacional

Les conselleres d'Acció Exterior i d'Educació han visitat amb el cos consular acreditat a Catalunya dues escoles del país per explicar el sistema educatiu catalàLa trobada forma part de les accions que el Govern està duent a terme per internacionalitzar la llengua catalana

Imagen del artículo El Govern reivindica l'escola catalana com un model d'èxit i de consens de país davant la comunitat internacional


La consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, i la consellera d'Educació, Anna Simó Castelló, han presentat el model d'escola catalana als cònsols acreditats a Catalunya. Les conselleres i els cònsols han visitat l'Escola La Muntanyeta de Barcelona i l'Escola Francesc Aldea i Pérez de Terrassa. També hi ha participat el secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila i Moreno. Els dos centres han servit per fer conèixer als cònsols el model d'escola catalana, i han pogut explicar els seus projectes educatius i ensenyar les seves instal·lacions.

Aquesta jornada, organitzada conjuntament pels departaments d'Acció Exterior i Unió Europea, Educació i Cultura, forma part de les accions que el Govern està duent a terme per impulsar la llengua catalana, també internacionalment. I s'emmarca en el programa del Govern de suport al cos consular a Catalunya, que té per objectiu acostar als representants de països estrangers la realitat catalana i els diferents àmbits i grans projectes del país.

La consellera Serret considera que és "indispensable" que els membres del cos consular "coneguin de primera mà el sistema educatiu català i, especialment, el model d'immersió lingüística". "Per mitjà del model d'escola catalana, els cònsols fan també una aproximació de com és la societat catalana", ha remarcat Serret, que ha recordat que és justament amb aquest model que "som capaços de construir una societat més cohesionada, amb més igualtat d'oportunitats per a tothom i més pròspera"."És un model d'èxit, que respon a aquest gran consens de país", ha subratllat. Per últim, Serret ha volgut deixar clar que "malgrat que hi ha hagut intents d'atacar i de menystenir el model d'escola catalana, des de les institucions, però també des del conjunt de la comunitat educativa, continuarem reivindicant aquest model d'èxit".

L'Escola La Muntanyeta, al barri de la Font de la Guatlla de Barcelona, és un centre que ha participat en els tallers ULAE d'usos lingüístics en l'àmbit educatiu. A través d'aquests tallers es vol proporcionar eines per millorar la gestió de la diversitat lingüística en els centres educatius i incentivar l'aprenentatge i l'ús del català a l'escola.

Els tallers són una de les activitats previstes en el Pla de foment de la llengua catalana als centres educatius, davant la davallada en l'ús del català com a llengua de relació dins i fora de les aules. El Pla inclou 10 mesures, com ara incrementar els recursos d'acollida de l'alumnat nouvingut, millorar la competència lingüística en català del professorat, o l'aprovació i desplegament del Decret del règim lingüístic del sistema educatiu.

La comitiva ha pogut conèixer el projecte lingüístic de l'escola, un centre que aplega alumnes amb 24 llengües d'origen diferent. La directora ha exposat als cònsols i a les conselleres la realitat lingüística tant a les aules com a la resta d'espais del centre, així com els beneficis que la immersió aporta a l'alumnat.

La consellera Anna Simó ha explicat que "volem que els nostres alumnes coneguin almenys tres llengües: el català, el castellà, l'anglès o una altra llengua estrangera, i l'aranès a l'Aran". "Volem que el català sigui la llengua que es pugui parlar arreu i que no sigui minoritzada. La volem en condició d'igualtat amb les altres llengües. Per això l'escola és tan important, per donar la igualtat d'oportunitats als nostres alumnes", ha declarat Simó.

Imagen del artículo El Govern reivindica l'escola catalana com un model d'èxit i de consens de país davant la comunitat internacional


Programa temporal de suport al cos consular a Catalunya

La sortida a Barcelona i a Terrassa per conèixer el model d'escola catalana s'emmarca en el programa temporal de suport al cos consular a Catalunya del Govern de la Generalitat, que té per objectiu establir relacions de confiança i de treball assídues amb els governs estrangers a través de les seves representacions a Barcelona, així com teixir aliances i promoure la col·laboració. A més, la voluntat és fer conèixer de primera mà les potencialitats de Catalunya per mitjà de visites a instal·lacions i equipaments d'arreu del país i de tots els sectors. D'aquesta manera, durant els darrers mesos s'han organitzat visites al Barcelona Supercomputing Center, al Sincrotró Alba, als Ferrocarrils de la Generalitat, al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, a la Vall de l'Hidrogen de Catalunya, a la Fundació Alícia, al Museu Nacional d'Art de Catalunya i al Palau de la Música, entre d'altres.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12826 {"title":"El Govern reivindica l'escola catalana com un \"model d'èxit\" i de \"consens de país\" davant la comunitat internacional","published_date":"2023-09-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/42392-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12826"} catalunya Acció Exterior i Unió Europea,Meritxell Serret Aleu https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-15/12826-govern-reivindica-escola-catalana-model-exit-consens-pais-davant-comunitat-internacional https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.