Catalunya participa en un projecte europeu per recuperar hàbitats per a l'alosa becuda

Es tracta del projecte Life Connect Ricotí que té com a objectiu millorar l'estat de conservació d'aquesta au en perill d'extincióA Catalunya, aquesta espècie es concentra exclusivament en zones dels Secans de Mas de Melons - Alfés

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, juntament amb el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya i Forestal Catalana, participarà en el projecte europeu LIFE Connect Ricotí que té com a objectiu millorar l'estat de conservació de la població ibèrica d'alosa becuda (Chersophilus duponti), augmentar la seva connectivitat estructural i funcional i actuar sobre diverses subpoblacions clau.


El projecte, que s'ha presentat aquest divendres a Mas de Melons, està coordinat per la Universitat Autònoma de Madrid i, a més de Catalunya, hi participen també les comunitats autònomes de Castella-la Manxa i Castella i Lleó.


Imagen del artículo Catalunya participa en un projecte europeu per recuperar hàbitats per a l'alosa becuda

El director de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, ha explicat durant la seva presentació que a Catalunya les actuacions del projecte se centraran en la restauració d'hàbitats a través d'actuacions de sembra i plantacions, el maneig de vegetació i la gestió ramadera. Tot plegat ajudarà a la funcionalitat ecològica i la connectivitat i es reforçarà amb el disseny d'un pla de recuperació.


Els primers treballs s'encetaran a començaments d'octubre amb accions a la finca de Mas de Melons, l'espai de Timoneda Alfés i els erms de Carrassumada, i també als espais naturals protegits dels Secans de Mas de Melons - Alfés i Secans de Segrià - Utxesa, on viu l'única població d'alosa becuda a Catalunya. Prèviament, ja s'han realitzat les tasques de delimitació dels indrets on cal actuar i els estudis previs de qualitat de l'hàbitat per conèixer la vegetació i disponibilitat d'aliment a la zona, i també la seva composició florística i faunística d'invertebrats.


Un projecte ambiciós


El projecte Life Connect Ricotí és la continuació del projecte Life Ricotí, que es va centrar exclusivament a la zona de Sòria. Ara, aprofitant l'experiència adquirida en la gestió i el maneig de l'hàbitat, es planteja un objectiu més ambiciós: millorar la connectivitat de les poblacions d'alosa becuda a partir de la gestió i restauració d'hàbitats de qualitat i la translocació d'individus, ampliant l'àrea d'actuació a Catalunya, Castella-la Manxa i Castella i Lleó.



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12825 {"title":"Catalunya participa en un projecte europeu per recuperar hàbitats per a l'alosa becuda","published_date":"2023-09-15","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/42391-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12825"} catalunya Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural,David Mascort i Subiranas https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-15/12825-catalunya-participa-projecte-europeu-recuperar-habitats-alosa-becuda https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.