El conseller Nadal participa a Brussel·les en la inauguració d'una gran retrospectiva sobre Antoni Tàpies amb motiu del centenari del seu naixement

El conseller subratlla la presència del Govern en "el rellançament internacional de l'obra de l'artista català"L'exposició Antoni Tàpies. The Practice of Art compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull i al 2024 es podrà veure a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona

Imagen del artículo El conseller Nadal participa a Brussel·les en la inauguració d'una gran retrospectiva sobre Antoni Tàpies amb motiu del centenari del seu naixement


El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha participat avui a Brussel·les en la inauguració d'una gran retrospectiva sobre Antoni Tàpies, en commemoració del centenari del seu naixement. L'exposició Antoni Tàpies. The Practice of Art s'ubica al Bozar-Centre for Fine Arts de Brussel·les, un dels nuclis artístics més importants de Bèlgica que rep, anualment, més d'un milió de visitants. El conseller ha estat acompanyat pel delegat del Govern davant la Unió Europea, Ignasi Centelles Santana, i la delegada adjunta, Laura Rius Méndez.

En la seva intervenció, el conseller Nadal ha destacat que "aquesta exposició torna a situar Tàpies com el gran artista de la segona meitat del segle XX, representant del salt de les avantguardes a l'art més contemporani. El Govern ha volgut ser-hi present en la seva inauguració per subratllar la importància d'aquesta recuperació i rellançament internacional de l'obra de l'artista català."

En aquesta línia, el conseller Nadal ha definit la mostra com "una retrospectiva en el millor sentit de l'expressió coincidint amb el centenari del naixement de l'artista" i ha posat en valor la tasca de "recuperació de l'obra de Tàpies duta a terme per la Fundació Antoni Tàpies, el seu museu i la família, així com el Centre d'Art Reina Sofia, el que ha permès presentar una col·lecció cronològicament molt ben plantejada, des de l'obra primerenca fins a la més recent".

L'acte inaugural ha comptat amb la presència del director general del Bozar - Centre for Fine Arts Brussels, Christophe Slagmuylder; el director del Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Manuel Segade; la directora de la Fundació Antoni Tàpies, Imma Prieto; el secretari general d'Acció Exterior i Unió Europea, Bernat Costas Castilla; el secretari general de Cultura, Jordi Foz i Dalmau; el secretari general del Departament de Cultura, Jordi Foz, i el director de l'Institut Ramon Llull, Pere Almeda i Samaranch, entre altres.

L'exposició mostra l'obra de l'artista català, amb un viatge en el temps entre el 1944 i els anys noranta. Es tracta de la primera gran exposició a Bèlgica de Tàpies i comprèn una visió completa de l'obra de l'artista català, amb una selecció de 122 peces que s'exposen juntes per primera vegada. L'exposició comença amb els primers dibuixos i autoretrats de Tàpies i continua amb les "pintures matèriques" de la dècada de 1950 i també presenta obres de la dècada de 1990, durant la qual Tàpies va continuar la seva experimentació formal i material que sempre havia estat en el centre de la seva pràctica.

El perfil intel·lectual del pintor està impregnat de discursos sobre la història de la ciència, el misticisme de les religions orientals i la filosofia política. Artista autodidacta de la postguerra, Tàpies va reflexionar sobre la condició humana, el seu propi context històric i la pràctica artística, en particular sobre els límits i contradiccions de la pintura. L'exposició, comissariada per Manuel Borja-Villel, està organitzada pel Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía en col·laboració amb Bozar-Centre for Fine Arts i la Fundació Antoni Tàpies, i compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull. Al 2024 la retrospectiva es podrà veure a la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12811 {"title":"El conseller Nadal participa a Brussel·les en la inauguració d'una gran retrospectiva sobre Antoni Tàpies amb motiu del centenari del seu naixement","published_date":"2023-09-14","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/42267-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12811"} catalunya Joaquim Nadal Farreras,Recerca i Universitats https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-14/12811-conseller-nadal-participa-brussel-les-inauguracio-gran-retrospectiva-antoni-tapies-motiu-centenari-seu-naixement https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.