El primer congrés "Dones en el Sector de Residus" se celebrarà al desembre a Barcelona

Imagen del artículo El primer congrés Dones en el Sector de Residus se celebrarà al desembre a Barcelona

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

• El Congrés vol abordar la importància de la diversitat de gènere en un sector eminentment masculinitzat i visibilitzar el lideratge i rol femení en l'economia circular. • L'Agència de Residus impulsa aquesta jornada innovadora que vol ser referent per a futures trobades en el territori català.

Les empreses de residus impulsades i liderades per dones i el rol de les dones en l'economia circular seran protagonistes del primer Congrés "Dones en el sector de Residus". Així s'ha acordat en una nova trobada de dones professionals del sector de residus celebrada avui a Barcelona i impulsada per l'Agència de Residus per tal de recollir les aportacions de persones directament vinculades amb el sector.

El Congrés tindrà per voluntat recull la missió de connectar dones professionals de l'economia circular al nostre país i inspirar la resta de dones a apropar-se a un sector eminentment masculinitzat.

La contractació laboral en el sector de la gestió dels residus va ser masculina en un 73,9% l'any 2021. La majoria de les dones que treballen en el sector es concentren en tasques menys remunerades, com la prevenció de residus i la separació, mentre que el gruix dels llocs de treball més ben remunerats segueixen ocupats per homes.

 

Actuacions per al canvi

En la trobada d'avui, s'ha realitzat l'exposició i estat d'execució de les accions, sorgides de l'acte "De la reflexió a l'Acció" del proppassat 8 de març de 2023. A la vegada, s'han detallat les actuacions que està duent a terme l'Agència de Residus de Catalunya pel què fa a igualtat i perspectiva de gènere en el sector dels residus.

L'Agència de Residus de Catalunya ha estat treballant activament per incorporar la transversalitat de la perspectiva de gènere en tots els seus àmbits d'acció. Aquest compromís es reflecteix ja des d'un inici en el canvi de nom del departament de l'Observatori de Residus a l'Observatori de Residus i de Perspectiva de Gènere el 2021, ampliant les seves atribucions per avaluar i analitzar la situació del sector des d'una perspectiva de gènere.

Entre altres actuacions, l'Observatori ha realitzat una diagnosi del sector, obtenint algunes conclusions interessants que han ajudat a proposar accions com ara fomentar la visibilitat de les dones en el sector, trencar estereotips de gènere, incorporar la gestió i el tractament de residus als currículums educatius, fomentar la igualtat de gènere a les empreses del sector i garantir el compliment de les obligacions legals en matèria d'igualtat.

Properament, es publicarà la Guia d'Autodiagnosi de Perspectiva de Gènere en els projectes impulsats per l'Agència de Residus.

Tota aquesta informació és accessible a través de l'apartat web de Perspectiva de Gènere de l'Agència de Residus de Catalunya.

Ficheros adjuntos

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12791 {"title":"El primer congrés \"Dones en el Sector de Residus\" se celebrarà al desembre a Barcelona","published_date":"2023-09-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/42079-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12791"} catalunya Agència de Residus de Catalunya https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-13/12791-congres-dones-sector-residus-se-celebrara-desembre-barcelona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.