Vilagrà: "Ja és hora que ens puguem expressar en català a Europa"

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, presideix a Brussel·les l'acte de celebració de la Diada Nacional de CatalunyaVilagrà també recorda que l'independentisme serà més fort si "treballem plegats"


Imagen del artículo Vilagrà: Ja és hora que ens puguem expressar en català a Europa

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha presidit aquest vespre a Brussel·les l'acte de celebració de la Diada Nacional de Catalunya i ha reivindicat tots els esforços que s'estan fent perquè el català sigui oficial a la Unió Europea: "Ja és hora que puguem expressar-nos i fer-nos escoltar en la nostra pròpia llengua a Europa", ha reclamat Vilagrà. En aquest sentit, ha recordat que una de les prioritats del Govern és la defensa de la llengua: "El català és la llengua que ens uneix, que ens unifica com a nació. No cedirem espais en la batalla del català".

Vilagrà ha afegit que la lluita per a l'oficialitat i l'ús del català a Europa fa molt anys que dura i ara s'estan recollint tots els fruits. També ha remarcat que el català aviat serà escoltat al Congrés dels Diputats: "Tenim una llengua capaç de sumar molts accents i matisos, i que continua sent l'eix vertebrador de la Catalunya sencera".

En el discurs, la titular de Presidència ha reivindicat el moviment independentista i ha fet una crida a la unitat: "Alguns volen fer veure que han frenat el nostre moviment i que s'ha acabat el conflicte de sobirania entre l'Estat i Catalunya. Però s'equivoquen. Ho vam veure a la manifestació de la Diada. Som més vius que mai i si treballem plegats encara serem més forts".

Vilagrà també s'ha referit a la investidura del govern espanyol i ha ressaltat que "estem en una situació de força perquè els vots dels grups independentistes són imprescindibles". És en aquest context en què ha vindicat la feina que s'ha fet fins ara a la taula de negociació amb els indults, l'eliminació del delicte de la sedició i la reforma del Codi Penal. "Hem desbrossat el camí a través de la negociació i ara toca l'amnistia". Però la consellera ha matisat que amb l'amnistia no n'hi ha prou i que s'han d'abordar dues carpetes més: l'autodeterminació, amb el referèndum com a fita, i el benestar de la ciutadania amb el traspàs de Rodalies i més recursos econòmics per acabar amb l'ofec de les finances catalanes. "Tot plegat sense desviar-nos del nostre gran objectiu, que és la independència. Ambició, per tant, en termes nacionals i també voluntat transformadora per a la millora del dia a dia de la nostra gent".

El delegat del Govern català davant la Unió Europea, Ignasi Centelles, que també ha assistit a l'acte, ha reiterat la importància del català a la UE.

L'acte de la Diada Nacional de Catalunya a Brussel·les, que ha comptat amb la presència de 200 persones, s'ha celebrat a la Delegació del Govern davant la Unió Europea.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12789 {"title":"Vilagrà: \"Ja és hora que ens puguem expressar en català a Europa\"","published_date":"2023-09-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/42050-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12789"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-13/12789-vilagra-hora-ens-puguem-expressar-catala-europa https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.