L'ACCO es pronuncia sobre les Bases reguladores per a l'atorgament de llicències en l'àmbit de motosharing aprovades per l'AMB

L'Autoritat Catalana de la Competència presenta un document amb les consideracions sobre les Bases reguladores per a l'atorgament i la gestió de les llicències metropolitanes temporals d'ús comú especial del domini públic per a l'estacionament de ciclomotors i motocicletes d'ús compartit en règim d'explotació econòmica en l'àmbit Llobregat-Barcelona-Besòs (en endavant, Bases reguladores), emès en base a les competències atribuïdes per la Llei 1/2009, del 12 de febrer, de l'Autoritat Catalana de la Competència.

L'objecte de l'informe ha estat analitzar si les Bases reguladores, aprovades inicialment pel Gerent de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), introdueixen restriccions a la competència i, si fos el cas, avaluar si s'adeqüen als principis de necessitat i proporcionalitat, i a la resta de principis d'una bona regulació econòmica des del punt de vista de la competència.

L'ACCO considera positiva la iniciativa reguladora endegada per l'AMB, la qual facilitarà el desenvolupament d'un mercat de la mobilitat compartida d'àmbit metropolità i, alhora, contribuirà de manera notable a una mobilitat més sostenible i accessible a l'àrea metropolitana. A més, valora positivament que, en l'elaboració de les Bases reguladores, l'AMB hagi pres en consideració els diversos pronunciaments que en matèria de mobilitat compartida o sharing, ha emès aquesta autoritat, i molt especialment les Recomanacions per a la regulació de l'activitat de vehicle compartit des d'una òptica de competència, publicades per l'ACCO a l'octubre de 2021.

D'altra banda, l'ACCO considera que determinats aspectes de les Bases reguladores, com ara limitar el nombre total de vehicles o el procediment d'atorgament de llicències, plantegen certs problemes en termes de competència i bona regulació i, per això, haurien de ser objecte de revisió per part de l'AMB.

En aquest sentit, l'ACCO s'ofereix a l'AMB per, amb caràcter previ a la publicació de les convocatòries, resoldre qualsevol dubte o qüestió que pugui sorgir en termes de competència.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12769 {"title":"L'ACCO es pronuncia sobre les Bases reguladores per a l'atorgament de llicències en l'àmbit de motosharing aprovades per l'AMB","published_date":"2023-09-13","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/webapp\/assets\/images\/icons\/flags\/logo-bandera-catalunya","id":"12769"} catalunya Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-13/12769-acco-pronuncia-bases-reguladores-atorgament-llicencies-ambit-motosharing-aprovades-amb https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.