Drets Socials destina 360.000 € a fomentar la inclusió dels joves i infants amb discapacitat a les activitats de lleure

Imagen del artículo Drets Socials destina 360.000 € a fomentar la inclusió dels joves i infants amb discapacitat a les activitats de lleure

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

Aquest import permet que nens i nenes amb necessitats especials puguin gaudir dels casals, acampades i colònies gràcies al suport en monitoratge que permet aquesta mesura

El Departament de Drets socials ha destinat aquest 2023 -mitjançant una línia de la convocatòria ordinària de subvencions per a projectes i activitats a entitats de l'àmbit de polítiques socials (COSPE)- una línia d'ajudes per valor de 260.000 € per cobrir les necessitats especials de monitoratge dels nens i nenes amb discapacitat o algun tipus de dependència reconeguda. La mesura va permetre el 2022 que 211 infants i joves participessin en les activitats de lleure proposades per federacions, moviments i coordinadores organitzatives.

En aquest sentit, Rut Ribas, directora general de Joventut, explica que "la nostra voluntat és que tots els nens i nenes puguin gaudir de les activitats de lleure en igualtat de condicions" i afegeix que "el suport en monitoratge és clau per garantir que les activitats puguin desenvolupar-se de manera inclusiva".

Per altra banda, el programa propi de colònies d'estiu de l'Agència Catalana de la Joventut "L'estiu és teu!" ha comptat enguany també amb 145 infants i joves amb discapacitat que, gràcies a les beques de més de 100.000 €, han tingut el suport necessari exclusiu per viure les activitats de la millor manera possible, concretament de 121 monitors i monitores de suport. La directora general de l'Agència Catalana de la Joventut, Laia Giròs, manifesta que "vetllem per la participació activa i inclusiva dels infants amb discapacitat a les nostres activitats, per gaudir del lleure i l'estiu en igualtat de condicions".

Així mateix, la iniciativa "Vacances en família, Respir en família", permet que famílies amb fills amb discapacitat facin una pausa en el seu dia a dia i visquin una experiència lúdica i divertida. En aquest cas, més de 200 famílies han gaudit d'aquesta mini aventura. És una manera més de fer extensible el lleure a tothom.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12763 {"title":"Drets Socials destina 360.000 € a fomentar la inclusió dels joves i infants amb discapacitat a les activitats de lleure","published_date":"2023-09-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/41817-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12763"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-12/12763-drets-socials-destina-360-000-fomentar-inclusio-joves-infants-discapacitat-activitats-lleure https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.