El Govern aprova un acord de millora de les condicions laborals i de reducció de les desigualtats de gènere del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya

Imagen del artículo El Govern aprova un acord de millora de les condicions laborals i de reducció de les desigualtats de gènere del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

  1. Les mesures són fruit de mesos de negociació entre totes les organitzacions sindicals del cos de Bombers i el Departament d'Interior
  2. L'acord preveu mesures per reduir les desigualtats de gènere al cos de Bombers i millores de les condicions laborals dels bombers i bomberes
  3. El Govern ha aprovat un acord de millora de les condicions laborals i de reducció de les desigualtats de gènere del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, fruit de mesos de negociació entre totes les organitzacions sindicals del cos de Bombers (IAC-CATAC, INTERSINDICAL, CCOO, UGT i CSIF) i el Departament d'Interior.

    Específicament, s'aplicaran actuacions i mesures aprovades al Pla d'Igualtat de Gènere de l'Administració de la Generalitat i, concretament, les referides manera específica al cos de Bombers. Aquestes tenen com a principal objectiu minimitzar les situacions de desigualtat que existeixen entre les dones i els homes.

    De fet, s'ampliarà el permís de paternitat i maternitat o per adopció als membres del cos de Bombers monoparentals. També s'estableix un nombre d'hores recuperables mensuals per endometriosi o menstruació dolorosa i s'adaptarà el lloc de treball per embaràs de la mateixa manera que s'ampliarà la flexibilitat horària per motius de conciliació fins als catorze anys dels fills.

    A més, tal com es va acordar al juliol, es posarà l'accent en l'adopció de mesures de conciliació de la vida personal i familiar, flexibilitzant la gestió de planificació de l'horari i jornada de les bomberes i bombers.

    L'acord subscriu el compromís per arribar als 3.300 efectius del cos l'any 2026 i als 3.600 l'any 2030. Tot això, mantenint el ritme actual de convocatòries anuals que fa el Departament d'Interior de 250 places per a bombers/es. També es publicaran convocatòries de les categories professionals de caporal, sergent, oficial i sotsinspector/a cada 2 anys fins a estabilitzar el nombre que garanteixi les necessitats actuals.

    També es defineix la creació d'un complement de solapament per compensar el temps emprat entre la finalització d'un torn de treball i la continuïtat de l'entrada del nou torn, la creació d'un complement especial que compensa el reconeixement del personal del cos com a treballadors nocturns o l'inici de l'aplicació del Pla de carrera Professional del Cos de Bombers. A més, també es reconeix la reivindicació històrica de permetre la mobilitat interadministrativa amb el cos de Bombers de la ciutat de Barcelona.

    Respecte a les mesures de caràcter organitzatiu, l'acord estableix que el Departament es compromet a reforçar la integració de la Prevenció de Riscos Laborals del Cos de Bombers a les instal·lacions, equipaments i materials, als vehicles i a les activitats operatives i de formació i entrenament, la provisió dels llocs de treball de diferents especialitats en un termini no superior a 1 any.



"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12753 {"title":"El Govern aprova un acord de millora de les condicions laborals i de reducció de les desigualtats de gènere del cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya","published_date":"2023-09-12","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/41782-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12753"} catalunya Direcció General de Comunicació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-12/12753-govern-aprova-acord-millora-condicions-laborals-reduccio-desigualtats-genere-cos-bombers-generalitat-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.