La consellera d'Educació reivindica el paper de la dona en l'àmbit artístic durant el franquisme

Ha estat durant la presentació del llibre Silenciades, amb el qual es recupera la memòria de dones artistes. Un recull obra de diverses persones investigadores docents

Imagen del artículo La consellera d'Educació reivindica el paper de la dona en l'àmbit artístic durant el franquisme

La consellera d'Educació, Anna Simó Castelló, ha presentat aquest migdia el llibre Silenciades en el marc de la Setmana del Llibre en Català, amb l'assistència de la consellera de Cultura, Natàlia Garriga Ibáñez.


Silenciades és una obra conjunta de diverses persones investigadores docents del sector artístic i cultural, com ara l'Institut del Teatre, l'ESMUC o l'Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya, entre d'altres. El llibre recupera la memòria històrica de diferents dones artistes que van viure durant el franquisme i que van fer aportacions rellevants en els seus camps de treball.


La consellera Simó ha posat en valor la importància d'obres com Silenciades com a reparació de la memòria i de la justícia democràtica: "A partir d'ara els seus noms estaran escrits sobre el paper. A partir d'ara, altres persones en sentiran a parlar, sobretot els estudiants dels àmbits artístics, que podran conèixer i inspirar-se en la seva obra. És bo que coneguin l'expertesa i el mestratge de dones artistes que els han precedit".


La titular d'Educació ha recordat que encara queden empremtes del franquisme, com ara en la tria dels estudis i de la professió, d'acord amb el rol que se'ls ha assignat històricament: l'àmbit de les cures, les noies; la ciència i la tecnologia, els nois. Simó ha afirmat que "evidentment, hem millorat molt, però, així i tot, en ple segle XXI persisteix la separació entre l'àmbit professional femení i l'àmbit professional masculí, a l'hora de cobrar per la feina que fan. La diferència és que ara en som conscients i tenim la voluntat d'incidir-hi per fer canviar percepcions sobre els rols de gènere que s'arrosseguen de fa tant de temps".



11 de setembre de 2023

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12742 {"title":"La consellera d'Educació reivindica el paper de la dona en l'àmbit artístic durant el franquisme","published_date":"2023-09-11","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/41518-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12742"} catalunya Anna Simó i Castelló,Educació https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-11/12742-consellera-educacio-reivindica-paper-dona-ambit-artistic-durant-franquisme https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.