El Govern dissenya un mecanisme per facilitar la denúncia de crims de guerra i de lesa humanitat

Tots els Col·legis d'Advocats de Catalunya comptaran amb juristes referents especialitzats en dret internacional humanitari per detectar, atendre i defensar les víctimes.El Director General per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans, Adam Majó Garriga, es reuneix avui amb el Tribunal Penal Internacional per establir vies de col·laboració.

Imagen del artículo El Govern dissenya un mecanisme per facilitar la denúncia de crims de guerra i de lesa humanitat

La Direcció General per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans del Departament d'Igualtat i Feminismes està treballant en la creació d'un nou mecanisme estable de recollida de testimonis i trasllat de denúncies i proves en relació amb crims de guerra i de lesa humanitat que hagin patit les persones refugiades que arriben a Catalunya.

El Director General per a la Promoció i Defensa dels Drets Humans, Adam Majó Garriga, ha explicat que es denuncia una part molt petita dels crims de guerra i, per això: "Catalunya vol contribuir a corregir aquesta situació posant un mecanisme de denúncia operatiu i respectuós a disposició de les persones refugiades."

Per avançar en aquest procediment i establir vies de col·laboració amb els organismes internacionals competents, una delegació catalana encapçalada per Adam Majó Garriga i la delegada adjunta del Govern davant la UE, Laura Rius, s'ha reunit avui al Tribunal Penal Internacional, ubicat a La Haia (Països Baixos). Aquesta delegació també ha mantingut reunions amb l'Agència de la Unió Europea per la Cooperació Judicial Penal (EUROJUST) i la Cort Internacional de Justícia de l'ONU amb l'objectiu de cooperar per garantir els drets de les persones refugiades a Catalunya i impulsar la protecció internacional perquè es denunciïn crims bèl·lics o de lesa humanitat. "La reacció de la Unió Europea a la guerra d'Ucraïna, acollint persones refugiades i denunciant els crims de guerra russos, és un bon exemple que cal estendre a totes les persones que arriben a Europa fugint de guerres i persecució", ha assegurat Majó.

Per això s'està treballant en aquest nou circuit que passa en una primera fase per formar en dret internacional humanitari a un grup ampli d'advocats i advocades. A més, tots els Col·legis de l'Advocacia de Catalunya comptaran amb juristes referents en dret internacional humanitari que puguin detectar, atendre i defensar les víctimes.

El nou mecanisme es formalitzarà a través d'un conveni de col·laboració amb el Consell de l'Advocacia Catalana que se signarà pròximament. L'acord permetrà articular una estratègia de resposta efectiva per a les víctimes de vulneracions de drets humans, com les vinculades als crims de guerra, però també al tràfic de persones. A més, es posarà especial atenció a les discriminacions per raó d'orientació sexual o identitat de gènere. El circuit s'ha dissenyat amb la col·laboració d'entitats de persones refugiades i d'acollida, que coincideixen amb la necessitat d'establir aquest mecanisme.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12718 {"title":"El Govern dissenya un mecanisme per facilitar la denúncia de crims de guerra i de lesa humanitat","published_date":"2023-09-08","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/41137-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12718"} catalunya Igualtat i Feminismes,Tània Verge https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-08/12718-govern-dissenya-mecanisme-facilitar-denuncia-crims-guerra-lesa-humanitat https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.