President Aragonès: "Els tres guardonats d'enguany són un exemple de compromís i d'amor per la llengua"

El cap de l'Executiu ha lliurat aquest vespre la Medalla d'Or de la Generalitat a la cantant balear Maria del Mar Bonet, a l'activista cultural i editor valencià Eliseu Climent i a la poeta terrassenca Marta Pessarrodona, pel seu compromís amb la llengua i la cultura catalanes

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha lliurat aquest vespre la Medalla d'Or de la Generalitat a Marta Pessarrodona, Eliseu Climent i Maria del Mar Bonet, pel seu "compromís amb la llengua i la cultura catalanes" Amb aquesta cerimònia, que s'ha celebrat aquest vespre a la plaça Margarida Xirgu de Barcelona, s'obren els actes institucionals amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.

El cap de l'Executiu ha destacat que els tres guardonats d'enguany "són un exemple d'amor per la llengua" i ha volgut remarcar que el català té "multitud d'accents i de matisos". El president ha posat en valor les diferents variants lingüístiques, enriquides per, segons ha dit "tots els nous parlants que s'hi incorporen".

Imagen del artículo President Aragonès: Els tres guardonats d'enguany són un exemple de compromís i d'amor per la llengua

El president Aragonès ha reconegut la trajectòria literària de Marta Pessarrodona, a qui ha volgut agrair "la seva forma d'aproximar la literatura universal a la nostra llengua". De Maria del Mar Bonet ha destacat "l'orgull de reivindicar la mediterrània", així com "la idea de lluita i perseverança", mentre que d'Eliseu Climent ha dit que "el seu compromís amb el País Valencià i la resta de territoris de parla catalana ha estat la teva vida".

Aragonès ha destacat la pluralitat i la diversitat de Catalunya, "ha plogut molt des dels icònics Som sis milions i, des d'aleshores, hem avançat moltíssim". "Avui som a les portes de la Catalunya dels vuit milions", ha recordat, per després subratllar que "tenim la Catalunya més plural i diversa que ha existit mai en la història". Així mateix, el cap de l'Executiu ha dit que el català és "una llengua capaç d'assumir multitud d'accents i de matisos, amb totes les variants lingüístiques".

El president ha volgut recordar en el seu parlament la figura de la desapareguda Carme Junyent, de qui ha dit que sempre ha estat "un exemple de compromís amb la llengua que es mereix tot el nostre reconeixement".

La cerimònia, que ha estat presentada per Anna Barrachina, ha començat amb la hissada de la senyera per part de la formació de la Guàrdia d'Honors del Cos de Mossos d'Esquadra i la interpretació d'El cant de la Senyera, a càrrec de l'Orfeó Atlàntida i el Cor Dyapason. El president de l'Executiu ha clos l'acte amb el seu parlament, i a continuació ha sonat l'Himne Nacional de Catalunya, interpretat per la cantant Mireia Feliu, acompanyada al piano per Roger Mas.

Les Medalles d'Or de la Generalitat es van crear el 1978 per distingir les persones que han prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic. L'any 2022 aquesta distinció va ser lliurada a la il·lustradora Roser Capdevilai i a l'empresari farmacèutic i mecenes cultural Antoni Vila Casas en un acte que es va celebrar al Parc dels Colors de Mollet del Vallès.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12705 {"title":"President Aragonès: \"Els tres guardonats d'enguany són un exemple de compromís i d'amor per la llengua\"","published_date":"2023-09-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/41056-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12705"} catalunya Pere Aragonès,President https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-07/12705-president-aragones-tres-guardonats-enguany-son-exemple-compromis-amor-llengua https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.