El Govern destina 120 milions d'euros al programa de Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP)

Imagen del artículo El Govern destina 120 milions d'euros al programa de Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP)

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, han presentat el programa FOAP acompanyats del delegat de la Generalitat a Barcelona, Joan BorràsEl programa gestionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) oferirà uns 3.000 cursos i es formaran més de 40.000 persones, un 60% de les quals es preveu que siguin dones

La seu d'Eurecat a Cerdanyola del Vallès ha acollit la presentació del programa Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP), aquest dijous 7 de setembre. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest matí "una inversió rècord en Formació Professional, destinant 120 milions d'euros al programa de Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP)". Aquesta xifra suposa "la inversió més gran feta mai pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i servirà "per posar en marxa 3.000 cursos i formar prop de 40.000 persones".

El delegat de la Generalitat a Barcelona, Joan Borràs, ha acompanyat el president i el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, en l'acte de presentació del programa i en la visita que han fet a les instal·lacions d'Eurecat, que és un dels centres que ofereix formació ocupacional en àrees prioritàries.

Més inversió per a la formació

El programa FOAP comptarà amb una inversió de 120 milions d'euros, una xifra que suposa un increment del 40% respecte als 85 milions que es van destinar l'any passat. La inversió d'enguany permetrà programar uns 3.000 cursos i formar més de 40.000 persones, el 60% de les quals s'espera que siguin dones. També es preveu que prop d'un 40%, unes 16.000 tinguin més de 45 anys, unes 12.000 (un 30%) menys de 30 anys i, en conjunt, gairebé 24.000 (un 60%) sense estudis postobligatoris.

El programa, com ha explicat Aragonès, "busca atendre especialment aquells col·lectius que tenen més dificultats per trobar feina", com són dones, joves, majors de 45 anys, persones sense estudis postobligatoris i aturats de llarga durada. "Col·lectius que pateixen els problemes estructurals del nostre mercat de treball i que, si volem millorar les xifres d'ocupació i continuar reduint l'atur, hem de poder oferir-los oportunitats", ha reblat el cap de l'Executiu.

El FOAP ofereix formació personalitzada per millorar les seves capacitats laborals, tot adequant-les a les demandes del teixit empresarial de cada comarca. Així, els cursos es focalitzaran en formacions especialment demandades pel mercat de treball com és el manteniment industrial, l'atenció sociosanitària o les especialitats de l'àmbit digital, ambiental, de transports i social.

"Busquem enllaçar les necessitats de les empreses, les necessitats de la ciutadania i contribuir a l'agenda transformadora de la Generalitat en àmbits com la reindustrialització, la digitalització i la transició energètica", ha declarat Aragonès.

El conseller Torrent, per la seva part, ha explicat que, malgrat que "tenim les millors dades d'ocupació dels darrers 15 anys", encara "hi ha més de 300.000 persones en situació d'atur". Per això, ha dit, "el Govern treballa per impulsar polítiques actives d'ocupació que facilitin la inserció al món laboral, especialment als col·lectius més vulnerables". "Oferir oportunitats de futur passa per la formació", ha conclòs.

Troba més informació sobre la convocatòria i els cursos del programa FOAP en aquest enllaç.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12704 {"title":"El Govern destina 120 milions d'euros al programa de Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP)","published_date":"2023-09-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/41039-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12704"} catalunya Delegació a Barcelona,Joan Borràs i Alborch https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-07/12704-govern-destina-120-milions-euros-programa-formacio-oferta-arees-prioritaries-foap https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.