Els Agents Rurals denuncien a Lleida un furtiu per la instal·lació de dues xarxes japoneses per a la captura d'aus

El Cos d'Agents Rurals ha denunciat per un delicte contra la fauna un presumpte furtiu per la instal·lació de dues xarxes japoneses per capturar aus en el terme municipal de Lleida.

Els agents van sorprendre in fraganti dues persones quan estaven a l'espera de capturar aus per aquest sistema a pocs metres de l'indret on hi havia instal·lades dues xarxes japoneses. Dels dos individus es va poder interceptar un.

La captura d'ocells amb xarxa japonesa està totalment prohibida en ser un mètode massiu i no selectiu. Utilitzar aquest art de caça és un delicte penal contra la Flora i la Fauna, segons l'article 336 del Codi Penal.

En l'operació, duta a terme per efectius del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme (GEVA) del Cos d'Agents Rurals, es comissa un exemplar viu de cadernera (Carduelis carduelis) dins d´un gabió, que feia de reclam per atreure d'altres exemplars d'aquesta espècie.

En les dues xarxes japoneses hi havien quedat atrapats i mort quatre exemplars d´ocells protegits: un blauet (Alcedo atthis), una oreneta vulgar (Hirundo rustica), una cadernera i un pardal comú (Passer domesticus). Les xarxes han quedat a disposició de l'autoritat judicial.

Imagen del artículo Els Agents Rurals denuncien a Lleida un furtiu per la instal·lació de dues xarxes japoneses per a la captura d'aus


Per part dels Agents Rurals, a més del GEVA, en aquesta operació hi ha treballat la unitat de drons RPAS del Grup de Suport Aeri, el Grup Especial Caní (GEK9) i el Grup Especial de Col·laboració amb l'Administració de Justícia (GECAJ). L'operatiu també ha comptat amb el suport de la Guàrdia Urbana de Lleida.


"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12692 {"title":"Els Agents Rurals denuncien a Lleida un furtiu per la instal·lació de dues xarxes japoneses per a la captura d'aus","published_date":"2023-09-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/40897-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12692"} catalunya Agents Rurals,Elisenda Pérez Esteve https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-07/12692-agents-rurals-denuncien-lleida-furtiu-instal-lacio-dues-xarxes-japoneses-captura-aus https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.