La Generalitat inicia els tràmits per adjudicar el projecte de creació d'un hub financer a l'edifici de la Borsa de Barcelona

El DOGC publica la convocatòria per trobar un operador que desenvolupi el projecte a canvi de cedir l'ús de cinc plantes de l'edifici, per un període de 6 anySEl termini de presentació d'ofertes finalitza el proper 31 d'octubre

El Departament d'Economia i Hisenda de la Generalitat ha iniciat el procediment per fer realitat el projecte de creació d'un hub financer a l'edifici de la Borsa de Barcelona. Aquest dijous el DOGC publica la resolució amb els detalls de la convocatòria, a través de concurrència competitiva, per a l'atorgament de l'espai a un operador que "porti a terme la promoció, dinamització i competitivitat dels serveis financers al voltant de la tecnologia, les finances sostenibles i l'emprenedoria d'inversió a Catalunya".

Imagen del artículo La Generalitat inicia els tràmits per adjudicar el projecte de creació d'un hub financer a l'edifici de la Borsa de Barcelona

D'acord amb les bases reguladores de la convocatòria, la Generalitat cedirà l'ús de les plantes 5, 6, 7, 8 i 9 de l'edifici del Passeig de Gràcia 19 -amb una valoració anual de 648.000 euros en termes de mercat-, per un període de sis anys (2024 a 2029) en forma d'una subvenció en espècie. A canvi, l'adjudicatari haurà de convertir aquests espais en unes oficines especialitzades en el foment i desenvolupament de projectes de l'àmbit de les finances, tant de caràcter nacional com internacional, i que donin suport a empreses emergents i en fase de creixement. En concret, en el camp de les assegurances tecnològiques (fintech i insurtech); les finances sostenibles; el capital risc i d'inversió en etapes inicials (business angels); el finançament col·lectiu (crowdfunding) i de préstec (crowlending); serveis, gestores i fons d'inversió; neobancs; sistemes de pagament digital; ciberseguretat; big data; o tecnologies jurídiques (legaltech), entre d'altres.

En aquest sentit, segons detalla l'ordre, l'operador haurà de dur a terme un seguit d'actuacions, com ara incloure al hub financer un mínim de 12 projectes nous anuals d'empreses emergents, en desenvolupament o ja consolidades; realitzar un mínim de tres actes anuals de formació conjunta i/o dinamització del hub; o organitzar almenys dos actes anuals per posar en contacte emprenedors amb inversors.

El període de presentació de les ofertes s'obre demà i finalitza a les 14h del proper 31 d'octubre. La resolució de la concessió de la subvenció es donarà a conèixer a través del Tauler electrònic de la Generalitat de Catalunya.

"Oportunitat única" per convertir el hub en un dinamitzador de l'ecosistema financer

La implementació d'un hub financer és un projecte estratègic que s'ubicarà en cinc de les nou plantes de l'edifici que acull la seu històrica de la Borsa de Barcelona, que forma part del grup borsari suís Six. A més, l'edifici també acull la seu de l'Associació Barcelona Centre Financer Europeu (BCFE) i el BCFE4S, que busca posicionar la capital catalana en l'òrbita internacional com un centre rellevant de finances sostenibles, inversió i finançament en matèria de medi ambient, social i governança (ASG).

En aquest sentit, com es destaca a les bases del concurs, situar el futur hub financer a l'edifici del Passeig de Gràcia, 19 "es pot considerar una oportunitat única" per convertir Barcelona en un centre dinamitzador de l'ecosistema financer a Catalunya, gràcies a les sinergies i les economies d'escala que s'hi poden generar en concertar activitats especialitzades d'alt valor afegit i en un entorn proper.


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12689 {"title":"La Generalitat inicia els tràmits per adjudicar el projecte de creació d'un hub financer a l'edifici de la Borsa de Barcelona","published_date":"2023-09-07","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/40879-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12689"} catalunya Economia i Hisenda,Natàlia Mas Guix https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-07/12689-generalitat-inicia-tramits-adjudicar-projecte-creacio-hub-financer-edifici-borsa-barcelona https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.