Salut inicia l'ampliació del bloc quirúrgic de l'Hospital Germans Trias

La intervenció suposa guanyar 6 quiròfans i connectar l'actual bloc quirúrgic amb l'edifici polivalent estrenat el 2021.Aquesta és una inversió de 30 milions d'euros finançats amb fons REACT.

Imagen del artículo Salut inicia l'ampliació del bloc quirúrgic de l'Hospital Germans Trias

L'Hospital Germans Trias ha donat el tret de sortida a un dels projectes d'ampliació i millora de les instal·lacions en què està immers des de fa mesos, precisament en l'any en què el centre celebra el seu 40è aniversari.

Es tracta de les obres per ampliar la capacitat del seu bloc quirúrgic, amb la creació de 6 quiròfans que se sumaran als 20 existents actualment, distribuïts en dues plantes. Aquesta ampliació serà possible, arquitectònicament parlant, connectant l'actual bloc quirúrgic amb l'edifici polivalent que es va estrenar al 2021 amb motiu de la pandèmia per la COVID-19.

A banda de guanyar quiròfans d'alta generació, l'obra suposarà una millora de la superfície destinada a les àrees de recuperació i reanimació -amb 20 llits i 16 llits de crítics respectivament-, i una adequació i reestructuració dels espais de servei i vestuaris.

A més, s'hi ubicarà un nou laboratori de patologia molecular, una nova sala de necròpsies, i es faran altres actuacions com una ampliació de l'àrea d'urgències amb 8 boxes i els seus suports i una nova àrea de VIC (UCI Coronària) amb 8 boxes (punts ja existents que es traslladen i milloren). En paral·lel està previst transformar un dels quiròfan actuals en un quiròfan híbrid de cirurgia cardíaca.

L'ampliació suposarà una inversió de 30 milions d'euros, finançada pel Servei Català de la Salut amb Fons Europeus REACT. S'espera que els nous espais puguin entrar en funcionament en el decurs de 2024.

El director de centre, Josep Maria Mòdol, valora que fins ara el dèficit de quiròfans hagi estat compensat "gràcies a l'esforç dels professionals de l'Hospital" i amb uns resultats molt positius. "L'ampliació del bloc quirúrgic suposarà incrementar la seva dotació en un 30%, amb quiròfans d'alta tecnologia, i per tant implicarà una millora molt significativa que permetrà adequar l'estructura a les necessitats assistencials de la nostra població", remarca Mòdol.

Un cop finalitzada l'ampliació del bloc quirúrgic quedaria pendent una segona fase de millores en els quiròfans ja existents, la reorganització i millora dels circuits de cirurgia major ambulatòria i dels espais de la Unitat d'Acollida de pacients quirúrgics i la creació d'una unitat de 3D, entre d'altres actuacions.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12678 {"title":"Salut inicia l'ampliació del bloc quirúrgic de l'Hospital Germans Trias","published_date":"2023-09-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/39872-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12678"} catalunya Manel Balcells Díaz,Salut https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-06/12678-salut-inicia-ampliacio-bloc-quirurgic-hospital-germans-trias https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.