Les exportacions catalanes de productes d'alt contingut tecnològic disminueixen un 3,3% interanual al segon trimestre

El grup de productes de contingut tecnològic mitjà alt és l'únic que ha augmentat les vendes a l'estranger, un 25,2% interanual

Catalunya ha exportat productes industrials d'alta tecnologia per valor de 3.115,5 milions d'euros al segon trimestre del 2023, xifra que representa una disminució del 3,3% interanual, segons l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat). Aquesta disminució és deguda al comportament de les vendes de productes farmacèutics, que, amb un valor de 2.276,1 milions d'euros, han disminuït un 7,9% en relació amb el mateix trimestre del 2022. En canvi, les exportacions de productes informàtics, electrònics i òptics, amb un valor de 751,9 milions d'euros, han augmentat un 5,3%, i el grup d'altres productes ha augmentat un 139,5%. Per àrees geogràfiques, les vendes a la Unió Europea han crescut un 6,7%, mentre que les destinades a la resta del món han disminuït un 11,8%.

Imagen del artículo Les exportacions catalanes de productes d'alt contingut tecnològic disminueixen un 3,3% interanual al segon trimestre

Les vendes del grup de productes de contingut tecnològic mitjà alt han estat de 12.833,6 milions d'euros al segon trimestre del 2023 i és l'únic grup que ha augmentat, un 25,2% interanual. Tots els productes d'aquest nivell han augmentat les vendes a l'estranger, encapçalats pel grup de materials i equips elèctrics, maquinària i vehicles, amb vendes per valor de 7.087,4 milions d'euros, que han augmentat un 33,6%. El segueixen les vendes de productes químics, amb un augment del 16,5%, i el grup d'altres productes, amb un augment del 12,5%. Per àrees geogràfiques, les vendes a la Unió Europea han augmentat un 15,8% i les destinades a la resta del món, un 39,8%.

Les vendes a l'exterior de productes de nivell tecnològic mitjà baix, amb un valor de 2.804,3 milions d'euros, han disminuït un 24,7% interanual. La disminució més elevada ha estat la dels productes metàl·lics (-59,4%) seguida del grup d'altres productes (-24,0%) i del grup del cautxú i matèries plàstiques, productes minerals no metàl·lics i metal·lúrgia (-13,7%). Per àrees geogràfiques, les vendes a la Unió Europea han disminuït un 14,2% i les destinades a la resta del món, un 52,0%.

Les vendes de productes de nivell tecnològic baix han disminuït un 0,1% i han assolit un valor de 6.102,3 milions d'euros. Les vendes a la Unió Europea han augmentat un 12,0%, mentre que les destinades a la resta del món han disminuït un 17,2%.

Les importacions d'alta tecnologia disminueixen un 11,8% al segon trimestre del 2023

Al segon trimestre del 2023, només han augmentat les compres a l'estranger de productes industrials de contingut tecnològic mitjà alt, un 8,9% interanual. La disminució de les importacions de productes d'alt contingut tecnològic ha estat de l'11,8% i ha estat més accentuada en el cas de les compres a la resta del món (-18,5%). D'altra banda, les importacions de nivell mitjà baix han disminuït un 17,0% i les de nivell baix, un 2,2%.

Imagen del artículo Les exportacions catalanes de productes d'alt contingut tecnològic disminueixen un 3,3% interanual al segon trimestre


Ficheros adjuntos

Documentos descargables
"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12676 {"title":"Les exportacions catalanes de productes d'alt contingut tecnològic disminueixen un 3,3% interanual al segon trimestre","published_date":"2023-09-06","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/39859-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12676"} catalunya IDESCAT,Xavier Cuadras Morató, director https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-06/12676-exportacions-catalanes-productes-alt-contingut-tecnologic-disminueixen-3-3-interanual-trimestre https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.