Les fotografies del Clic, fotoperiodisme jove seran part del fons de l'Arxiu Nacional de Catalunya

Imagen del artículo Les fotografies del Clic, fotoperiodisme jove seran part del fons de l'Arxiu Nacional de Catalunya

Estas imágenes pertenecen a govern.cat

La col·laboració permetrà conservar i catalogar la selecció d'obres fotogràfiques de joves autors catalans de totes les edicions (2001-2022)També s'ha creat una retrospectiva en forma de projecció audiovisualde tots els guanyadors, presentada aquesta tarda a Perpinyà i que recorrerà tot el territori català

Les 22 edicions del Clic, fotoperiodisme jove seran part del fons de l'Arxiu Nacional de Catalunya. L'acord de col·laboració permetrà conservar i catalogar totes les fotografies (unes 800) de la trajectòria del certamen, iniciat el 2001. A més, s'ha elaborat una projecció audiovisual amb caràcter retrospectiu per fer un repàs a aquests 22 anys de Clic.

La presentació audiovisual de la creació del fons s'ha pogut veure avui a la tarda a Perpinyà amb motiu de l'acte d'inauguració de l'exposició CLIC'23 de Fotoperiodisme Jove a la Casa de la Generalitat. A més a més, també s'ha visualitzat el fotoreportatge "Més enllà de la tempesta" guanyador de la Beca Clic 2022, creat per Pau de la Calle Argelés i Irene Vilà Capafons sobre el canvi climàtic i les conseqüències a Bangladesh. L'acte s'engloba en el marc del certamen V. Off de Perpinyà, que se celebra de forma paral·lela al prestigiós festival Visa pour l'Image.

El Clic, trampolí per als fotoperiodistes

El Clic és un concurs de fotoperiodisme que vol fer de trampolí als joves catalans per accedir a circuits professionals i a impulsar la seva carrera. Convocat des del 2000 per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, l'Agència Catalana de la Joventut i l'Associació Diomira, va dirigit a treballs que mostrin sensibilitat pels temes socials.

Al llarg d'aquests anys, el Clic s'ha consolidat com un certamen fotogràfic de referència per als i les joves fotoperiodistes catalans en què han participat més de 800 joves distribuïts entre les tres modalitats: fotografia, audiovisual i beca.

En aquest sentit, Laia Girós, directora general de l'Agència Catalana de la Joventut, explica que "projectes com el Clic o les beques que donem des del Carnet Jove faciliten la inserció laboral dels joves en àmbits d'especial complexitat i dificultat". I no és només una teoria, ja que "la trajectòria posterior dels premiats d'aquest certamen així ho avala", detalla.

"" https://govclipping.com/modules/controller/UserDatasetActionsController.php Lista creada! La lista ha sido creada y la noticia añadida correctamente. Lista modificada! El título de la lista ha sido modificada correctamente. Eliminar lista: @text@ ¿Estás seguro de que quieres eliminar esta lista? Todas las noticias que contiene serán desmarcadas. Lista eliminada! La lista ha sido eliminada correctamente. Error! Error al eliminar la lista. Aceptar Cancelar https://govclipping.com/modules/controller/NewslettersController.php ¡Suscripción realizada! Te has suscrito correctamente a la newsletter de GovClipping. Algo salió mal No ha sido posible suscribirte a la newsletter. Vuelve a introducir tu email o inténtalo de nuevo más tarde.
12674 {"title":"Les fotografies del Clic, fotoperiodisme jove seran part del fons de l'Arxiu Nacional de Catalunya","published_date":"2023-09-05","region":"catalunya","region_text":"Cataluña","category":"press_release","category_text":"Notas de prensa","image":"https:\/\/govclipping.com\/uploads\/images\/39834-govclipping-espana-cataluna-notas-prensa.webp","id":"12674"} catalunya Carles Campuzano Canadés,Drets Socials https://govclipping.com/modules/controller/ArticlesController.php Resaltar Quitar resaltado https://govclipping.com/es/catalunya/press_release/2023-09-05/12674-fotografies-clic-fotoperiodisme-jove-seran-part-fons-arxiu-nacional-catalunya https://govclipping.com/signup https://govclipping.com/modules/controller/UserController.php Sector económico actualizado! El sector económico de tu perfil ha sido actualizado correctamente. Error Por algún motivo no hemos podido tramitar la petición. Vuelve a intentarlo más tarde.